Hitta din smarta värmepump hos Polarpumpen för låga priser

En värmepump som reglerar sin effekt baserat på dina preferenser och rummets förutsättningar. Det är den hetaste nyheten inom värmepumpsvärlden idag. Så kallade smarta värmepumpar utrustade med artificiell intelligens har blivit allt vanligare. Är det framtidens värmepump? Vi går igenom fenomenet här.

Hur fungerar en intelligent värmepump?

Genom att samla in stora mängder användardata lär sig värmepumpen vilka inställningar som är bäst för stunden. Man kan kalla det en självlärande värmepump som ständigt uppdaterar sig om utomhusklimat, rådande förutsättningar i rummet och dina preferenser. Artificiell intelligens automatiserar inställningarna vilket gör det enklare för dig att få det perfekta inomhusklimatet så som du upplever det. För att AI ska fungera krävs en internetuppkoppling, så att informationen kan lagras och användas. WiFi-uppkopplingen resulterar även i att du kan styra din värmepump via dina smarta enheter, så att du kan reglera inställningarna även när du inte är hemma.

Fördelar med en smart värmepump

Smarta värmepumpar är ett ytterligare steg mot det som kallas smarta hem. Med ett smart hem menas ett hushåll där allt från dammsugare till kylskåp eller säkerhetslås är uppkopplade mot nätet och därmed är kapabla till att automatiseras och styra sig själva. Den främsta fördelen är enkel – du slipper göra jobbet. Men fördelarna sträcker sig längre än så.

Uppkopplat värmesystem ger ökad säkerhet och kontroll

Mängden data (information) som din uppkopplade värmepump har tillgång till är långt mycket större än vad du någonsin skulle kunna hantera själv. Detta innebär att värmepumpen blir smart, och kan analysera allt fler förhållanden i ditt hem. Hur varmt är det ute? När befinner du dig i rummet som mest? Hur brukar du reglera temperaturen vid givna tidpunkter eller vid särskilda dagar? All denna data kan värmepumpen läsa av och analysera, så att klimatet i ditt hem alltid är perfekt utifrån hur du själv vill ha det. Komforten ökar samtidigt som du slipper oroa dig för för höga eller låga temperaturer. Om temperaturen utomhus förändras drastiskt känner värmepumpen av det och har hunnit reglera din inomhustemperatur innan du kommer hem från jobbet och hunnit märka skillnaden.

AI sänker din energiförbrukning

Genom att reglera värmen eller kylan till rådande omständigheter ser värmepumpen till så att den aldrig arbetar i onödan. Om du reser bort kommer effekten sänkas så att du sparar energi, utan att du behöver reglera det själv. Idag finns det dessutom värmepumpar som kan läsa av rådande elpriser och reglera sin effekt så att den arbetar mest när priset är som lägst. Du sänker dina kostnader utan att behöva röra ett finger.

Smarta värmepumpar hos Polarpumpen

På Polarpumpen erbjuder vi flera olika intelligenta värmepumpar som hjälper dig reglera ditt inomhusklimat och sänka din energiförbrukning. Vårt senaste tillskott är Samsungs allra senaste nyheter från deras Nordic serie. Samsung Nordic Home och Samsung Nordic Wind-Free är båda utrustade med Samsungs AI Auto Comfort som introducerar ett enkelt och mer effektivt sätt att leva.

Läs mer och hitta din smarta värmepump här:

Samsung släpper ny Nordic-serie!
Smarta luft-luftvärmepumpar från Samsung

1 KOMMENTAR

  1. Vilka luft/vattenvärmepumpar kan läsa av rådande spot-elpriser i Sverige och reglera sin effekt så att den arbetar mest när priset är som lägst? Finns det någon ”modul” man kan eftermontera för att åstadkomma detta?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här