Renovera trots räntehöjningar 2023? Tänk på detta!

Har du glad i hågen planerat för nytt kök, badrum, eller nytt värmesystem under 2023? Följde du sedan med förskräckelse inflationen medan den steg högre än den där rulltrappelåten av Led Zeppelin? Lugn, det finns fortfarande smarta sätt att renovera på, även under räntehöjningar och inflation. Du kanske får skippa de diamantbeströdda kakelplattorna, men allt annat kan gå med lite vilja och planering.

Renovera trots räntehöjningar 2023? Tänk på detta!
Var inte rädd för att renovera! Gör det smart, och det blir i stället en investering i din bostad.

Renovera trots räntehöjningar 2023?

Det viktigaste att tänka på vid en renovering är att det först och främst faktiskt är en investering i din bostad, som antagligen kommer att höja marknadsvärdet på den (om du inte tapetserar med en fototapet dvs).

Så de pengar du lägger in i bostaden kommer du antagligen att få tillbaka vid flytt.

Lyckas med din renovering trots räntehöjning
Investera i bostaden – det brukar löna sig!

Billigaste renoveringen

För att få ut så mycket värde du kan i din renoveringsinvestering finns ett par saker som är bra att tänka på:

  • Jämför – detta är en viktig nyckel! Jämför produkter och ta in offerter från flera firmor.
  • Överväg dina alternativ. Genom att titta på om det finns andra märken, material eller till och med produkt som kostar en slant mindre, kan du spara tusenlappar. Det kanske inte behöver vara carreramarmor i badrummet, eller den dyraste luftvärmepumpen i sommarstugan om ni ändå inte är där mycket?
  • Gör en priolista. Du behöver inte renovera allt på en gång, gör en budget och satsa på det viktigaste – eller det billigaste först. Man måste börja någonstans eller hur?
  • Anlita proffs! Vissa saker kan du göra själv, men för ganska mycket kommer du ändå att behöva anlita hjälp. Bra hjälp. Anlita inte första bästa glada amatör med en hammare – det kan kosta dig i slutändan, tro oss.

Investera i energismarta produkter

Är det en äldre bostad du ska renovera, kan det vara på sin plats att undersöka energikrävande produkter – som spis, ugn, värmesystem, tvättstuga, med flera. Behöver de gå i pension?

Äldre värmesystem och produkter drar oftast mer energi. Och även om det kostar att investera i nya, så kommer de att ge tillbaka den investeringen i form av sänkta energikostnader.

Leta alltid efter de produkter med högst energimärkning, dessa kommer att spara dig mest pengar i slutändan. Läs gärna mer om energimärkning här!

Renovera och spara energi

För att få mer pengar över till din renovering, kan det vara bra att sänka månadskostnaderna där man kan – på uppvärmning till exempel. Uppvärmning står för den största delen av ett hushålls fasta kostnader om du bor i hus. Har du rätt värmesystem för din bostad? Använder du el för att värma huset? Då kan det vara läge att investera i en värmepump! En värmepump kan spara upp till 80% av dina energikostnader.

 

Lycka till med din renovering!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här