NYTT! Årstiderna med luftvärmepump

Äger du en luftvärmepump? Grattis! En luftvärmepump kan bli bostadens bästa vän – men också din värsta fiende när den inte fungerar. I vår kunskapsbank har vi fyllt på med artiklar om årstiderna med luftvärmepump, för att både förebygga, hjälpa och optimera användningen av luftvärmepumpen.

NYTT! Årstiderna med luftvärmepump

Är det något vi vet, så är det att om du inte tar hand om din luftvärmepump, kommer det att märkas. Bland annat genom att den kommer att dra mer energi, ge lite eller ingen värme/kyla, låta mer och i värsta fall gå sönder. Om ni bara visste hur många reklamationsanmälningar vi får in som går att lösa genom att bara rengöra luftvärmepumpens filter!

(Behöver du förresten rengöra luftvärmepumpens filter? Se hur man gör här:)

Tillbaka till saken: Vi har alltså skapat en artikelserie som handlar om hur du kan använda luftvärmepumpen under året, och hur du bör tänka när du sköter den under de olika årstiderna.

Våren med din luftvärmepump

Eftersom våren väntar runt hörnet, är det ju passande att vi kommer med lite vårtips för din luftvärmepump!

  • Kanske har du haft på underhållsvärme i fritidshuset/garage/förråd? När det börjar bli varmare ute, kan du med fördel sänka graderna, eller till och med stänga av den helt.
  • När det sedan börjar bli riktigt varmt i vissa rum och inomhus, kan du byta från värmeläge till kylläge på luftvärmepumpens kontroll och börja använda AC funktionen, men börja inte med för låga grader. Risken finns att luftvärmepumpen får en chock och sparkar bakut. Du vill varsamt väcka funktionen till liv – samma gäller när du ska byta från kylläge till värme under hösten.

Läs mer om våren med luftvärmepump här.

NYTT! Årstiderna med luftvärmepump
Låt våren bli ännu vackrare med en fungerande luftvärmepump!

Kampanj på luftvärmepumpar

Via vår kampanjsida, kan du alltid hitta nya kampanjer på luftvärmepumpar. Vilket innebär att du kan spara ännu mer pengar! Vi rekommenderar att hålla utkik nu under våren och sommaren och investera i en ny luftvärmepump innan högsäsongen. Så slipper du obehagliga överraskningar när det blir kallt, dessutom finns det god tillgång på installationer nu under vår och sommar.

Här hittar du våra kampanjer just nu!

En luftvärmepump förhöjer livskvaliteten
Att installera en luftvärmepump när det inte är högsäsong är en bra idé.

Luftvärmepump till fritidshuset

Att investera i en luftvärmepump till fritidshuset är en bra idé. På det viset säkrar du både värme och kyla och ser till att förlänga säsongen! När du inte är där – använd underhållsvärme för att skydda huset mot skador som har med fukt och kyla att göra. Göran investerade i en luftvärmepump till sitt fritidshus, läs mer om hur det gick för honom här.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här