Mitsubishi Electric HERO har prisats med Good Design Award för sin snygga design
Är värmepumparna slut?

Är värmepumparna verkligen slut? Nej, så är inte fallet, dock så har efterfrågan ökat markant under det senaste året. Tack vare höga energipriser, en viss pandemi som orsakat förseningar runtom i världen och det faktum att vi faktiskt är mer miljö- och klimatmedvetna, har många insett att en investering i en värmepump gör skillnad på både elräkningar och på klimat.

Slut på värmepumpar?

Även om värmepumparna faktiskt inte är slut, får man räkna med långa leveranstider, någonting som började redan tidigare i år. Nu när högsäsongen för värmepumpar närmar sig, kan det mycket väl bli så att många blir utan eller får vänta väldigt länge om man inte varit ute i väldigt god tid.

Slut på värmepumpar?
Även om det fortfarande finns värmepumpar att köpa, får man vara ute i god tid eftersom det kan vara långa väntetider.

Fördelar med värmepump

En värmepump kan man säga, är fullproppad med fördelar. Den kan användas både för sig själv och som komplement till en annan värmekälla, beroende vad för slags värmepump som passar dig och din bostad.

  • En stor och klar fördel är att den kommer att sänka dina energikostnader med upp till hälften. Det gör att din investering i en värmepump snabbt lönar sig. Hur mycket du kan spara inom de olika värmepumpskategorierna kan du läsa om här.
  • Den sparar också energi, vilket innebär att energimässigt så producerar den mer värme än vad det kostar att göra den. Bra ur miljömässig synpunkt och bra för dina elräkningar.
  • Du får också bättre inomhusklimat, kan anpassa värmen hela året och den kan användas som en kylande AC under sommarmånaderna. Väljer du en med allergifilter, så är det också ovärdeligt för dig som pollenallergiker, då den renar luften.
många fördelar med värmepump
Det finns mycket pengar att spara med en värmepump.

Hitta en värmepump

När man klurat ut vilken slags värmepump bostaden behöver, är det dags att beställa. Här kan det naturligtvis krångla till sig när det är brist och långa leveranstider. Det lönar sig alltid att jämföra olika hemsidor, har du ett särskilt märke du är ute efter är det ännu bättre, det blir genast enklare att jämföra.

Undersök också dina möjligheter till byte av värmepumpstyp – kan du ha en bergvärmepump i stället för luft-vatten? Vissa kan det kanske vara bättre leveranstider på och lättare att hitta installatörer till.

Vänd dig till experter inom området. Genom att välja en kunnig leverantör som är med dig hela vägen, genom beslutsfattande, köp och efter ditt köp, skyddar du dig själv mot att bli lurad eller få betala onödigt mycket pengar för en värmepump som inte kommer att fungera optimalt i ditt hus. Den billigaste vägen är inte alltid den bästa. Skulle du behöva hjälp i något skede med din värmepump, är det skönt om alla papper är i ordning.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här