köpa bästa värmepumpen

Köpa den bästa värmepumpen? Oavsett hur många bäst-i-test sidor du läser på webben, så är en värmepump en högst individuell produkt, så även om den kräver efterforskningar, räcker det oftast inte med att titta på vilken som fått bäst-i-test, även om det kan ge bra fingervisning.

Här går vi igenom ett par saker som kan vara bra att ha med sig inför ett köp och hur du går tillväga när du ska köpa en värmepump till din bostad.

en värmepump sänker dina energikostnader
Genom att välja rätt från början slipper du krångel med reservdelar eller reklamation.

Värmepump – bra att veta

  • Man kan inte köpa vilken värmepump som helst. Luftvärmepump fungerar bara tillsammans med direktverkande el. Bergvärmepump och luft-vattenvärmepump fungerar bara med vattenburen värme.
  • Köp en värmepump som helst går över den kapacitet du behöver – på det viset slipper den köras på max hela tiden för att täcka området, det kommer att förlänga produktens livslängd och sänka dina energikostnader.
  • Köp dina tillbehör samtidigt som ditt val av värmepump om sådana behövs, behöver du ett markstativ, WiFi-styrning eller skydd till utedelen till en luftvärmepump exempelvis?
  • Ta alltid hjälp av en expert innan ett köp och hjälp säljaren med all info hen behöver innan du ringer – som yta på huset och för slags värmepump du vill ha.

Köpa bästa värmepumpen

Att köpa en värmepump är en investering i ditt hus. Det är därför ingen idé att tänka att man måste spara in på pengar eller underdriva vad det är för kapacitet man faktiskt behöver. Det kan skilja sig mycket åt beroende på var i landet du bor. Bor i norr kommer du definitivt behöva en kraftfullare värmepump än de i söder till exempel.

Investera i en bra värmepump på en gång och låt det hellre kosta, än att det i slutändan ska kosta dig ännu mer än vad en riktigt bra värmepump hade gjort. Reparationer kan bli dyrt och reservdelar svåra att få tag på.

Investera också i kunskap – kunskap om din produkt, hur installation går till och vad det kostar. Allt detta kan en erfaren säljare hjälpa till med, så tveka inte för att bara ringa och ställa frågor, det är deras jobb! Information föder kunskap. På det viset slipper du överraskningar.

Bestämma värmepump

Det är mycket att tänka på innan man köper en värmepump, har du koll på detta innan du bestämmer dig?

  • Var den ska sitta (helst i ett så öppet rum som möjligt)
  • Behöver du extra rör (kan vara bra att förlänga röret om du vill ha en extra innedel till ovanvåning eller om du vill att utedelen ska sitta långt ifrån innedelen.
  • Hur stort område den ska täcka
  • Vill du kunna styra den med mobilen?
  • Behöver du ett markstativ eller annat skydd?
  • Behöver du boka borrning av hål?

Behöver du råd och hjälp kan du alltid kontakta våra duktiga säljare, här hittar du vårt sortiment av värmepumpar, och här hittar du vår kunskapsbank om värmepumpar om du är nyfiken på mer.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här