Samsungs luftvärmepumpar är ganska unika i sitt slag. De använder sig av en patenterad teknik kallad WindFree. Här ska vi gå igenom vad det innebär och vad en luftvärmepump faktiskt är.

Samsung luftvärmepump med WindFree teknik

Samsung luftvärmepump med WindFree teknik är en ny teknik från Samsung som gör det möjligt att sprida kall inomhusluft jämnt utan att det blåser. De skriver själva att luften sprids genom tusentals små hål som sprider luften ”mjukt”, vilket gör att det upplevs som nästintill vindstilla, dessutom låter den också ytterst lite.

Samsung luftvärmepump med WindFree teknik
En smartare luftvärmepump med WindFree teknik och anpassad för det Nordiska klimatet.

Vad är en luftvärmepump?

En luftvärmepump både värmer och kyler din luft på ett energieffektivt sätt, sänker dina elkostnader och är ett utmärkt komplement till en annan värmekälla, exempelvis direktverkande el. Man brukar säga att den täcker cirka 35-55% av husets värmebehov.

Luftvärmepumpen tar utomhusluften och omvandlar den till varm inomhusluft. Eftersom den påverkas av utomhusluften och hur kallt det är, kan verkningsgraden sjunka. Det innebär att pumpen får jobba hårdare i norr till exempel, eftersom det är kallare där. Beroende på var i landet du bor, kommer du att bli rekommenderad olika luftvärmepumpar. De i norr behöver en mer kraftfull, medan de i söder inte gör det helt enkelt. De har dock en sak gemensamt – de sparar energi och sänker dina elkostnader. Bor du i Norden? Titta alltid efter en luftvärmepump gjord för Nordiskt klimat, de klarar kallare väder.

Den har alltid en inomhusdel och en utedel, vill du värma flera rum går det utmärkt att köpa flera innedelar och koppla på – det räcker med en utedel. Har du ett väldigt stort hus kan du kanske behöva två värmepumpar, det lönar sig då bättre.

Läs mer om värmepumpar här 

Hjälp att köpa värmepump

Att köpa en luftvärmepump kan vara en krånglig historia med mycket att hålla koll på. Våra experter hjälper dig gärna hela vägen från tanke till installation, har du fler frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kontakta Polarpumpen

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här