För 13 år sedan, när Göran köpte sitt fritidshus utanför Stenungsund, låg skogen tät på baksidan och havet doldes bakom träden. Idag är havsutsikten lika tydlig som den är vacker. Under de 13 år som Göran haft huset är det mycket som har förändrats till det bättre, även på insidan av huset. Nyligen har de gamla och dyra el-elementen som tidigare värmde upp bostaden ersatts av en ny luftvärmepump som ger både värme och kyla för låga omkostnader.

Göran bytte gamla el-element mot effektiv luftvärmepump

Titta på Polarpumpens reportage med Göran.

När Göran tog över fritidshuset fanns det en braskamin och några gamla el-element installerade. Huset, som är uppbyggt som ett U, med sovrummet beläget längst bort i hallen, upplevde på den tiden problem med att få en jämn spridning av värme genom hela bostaden.

Jag satte in en värmepump efter några år men den fungerade sådär. Den klarade inte av att värma hela huset, vilket ledde till att vi behövde ha elementen på i vissa av rummen.

Särskilt svårt var det att få en behaglig temperatur i sovrummet, eftersom det ligger så långt från vardagsrummet där braskaminen och den gamla luftvärmepumpen var placerad.

När den gamla luftvärmepumpen började krångla bestämde sig Göran för att leta efter en mer effektiv lösning. Valet föll på en Hero LN25, en luftvärmepump från Mitsubishi Electric. Genom en bekant fick Göran kontakt med Polarpumpen, vars rådgivare föreslog luftvärmepumpen till Göran, som är mycket nöjd med uppgraderingen.

Det bästa med den här luftvärmepumpen är att den bara är bra, jag är jättenöjd. Du kan styra den här luftvärmepumpen mycket mer och har fler valmöjligheter. Sen är effektiviteten bra och det är väl det viktigaste egentligen. Nu har vi inga element på alls, det är därför jag är så glad.

Hero LN25 ger effektiv värme till hela huset för låga omkostnader

Mitsubishi Electric Hero LN25 är en smart luftvärmepump med hög effekt och anpassningsbara funktioner. Luftvärmepumpen är utrustad med smart teknik som läser av och anpassar luftflödet och effekten efter behov, samtidigt som den ger behaglig värme och kyla till ett lågt pris.

Hero LN25 vann dessutom 2021 års luftvärmepumpstest, enligt Polarpumpens expertpanel.

Hero LN25 är en testvinnande luftvärmepump, enligt Polarpumpens årliga luftvärmepumpstest 2021.

Utforska Görans luftvärmepump här. 

Ventilationsexpertens utlåtande – en luftvärmepump är mest effektiv

Göran har mångårig erfarenhet av att arbeta med ventilation, en kunskap han gärna utnyttjar när han undersöker effektiviteten hos sin nya luftvärmepump. Ibland sitter han med sin mätare och kontrollerar flödet av luft ut ur luftvärmepumpen. Han tycker att det är särskilt kul att han idag kan uppmäta en jämn temperatur och ett bra luftflöde även i sovrummet, där det tidigare har varit svårt att uppnå utan att behöva ha de kompletterande elementen igång.

Göran är övertygad om att det var det bästa alternativet att välja en luftvärmepump för att värma upp fritidshuset, särskilt om det är energieffektivitet man är ute efter.

Det blir billigare i längden med en luftvärmepump, och du kan styra värmen mer. Dessutom går det snabbare att värma upp hela huset.

Inte bara värme med luftvärmepump – fick AC på köpet

Att man har fällt en hel del skog på tomten har inte bara resulterat i en vackrare utsikt. Den glesare skogen har även resulterat i ett större ljusinsläpp och högre temperaturer inomhus under varma sommardagar. De dagar solen ligger på blir det mycket varmt i hela bostaden, ett problem som den nya luftvärmepumpen enkelt åtgärdar.

När vi åker iväg och Texas, vår lilla hund är hemma, blir det väldigt varmt eftersom solen ligger på hela dagen. Under sommaren har vi nu haft igång AC för första gången och det har fungerat väldigt bra. När vi kommit in i huset utifrån har vi verkligen kunnat känna kylan och då har luftvärmepumpen ändå bara gått på sparlåga under dagen.

När Texas är hemma sätter Göran på AC:n för att säkerställa ett behagligt inomhusklimat. Luftkonditioneringen har fungerat mycket bra under sommaren.

Fick luftvärmepumpen installerad och klar på 2 veckor via Polarpumpen

Göran köpte sin Hero LN25 med installation av Polarpumpen, och fick den nya luftvärmepumpen monterad och klar ungefär 2 veckor efter att beställningen var gjort.

Jag ringde Polarpumpen efter att jag hade tittat runt lite och beställde sedan luftvärmepumpen därifrån. Jag beställde även montering och det tog inte särskilt lång tid, kanske 2 veckor om ens det. Det var en väldigt bra kille som var här och allt gick snabbt och bra.

Har du problem med att få en jämn temperatur hemma, eller är du på jakt efter en energibesparande värmekälla och vill få hjälp på vägen? Gör som Göran och kontakta oss på 0770-777 600, eller via mail, så hjälper våra rådgivare till med att hitta den bästa lösningen för just dig!

Självklart kan du även välja att efterfråga en kostnadsfri offert, om du hellre vill få förslag på olika värmesystem hemskickade till dig innan du gör ditt val.

Efterfråga kostnadsfri offert 

Därför gillar Göran Mitsubishi Electric Hero LN25

  • Luftvärmepumpen ger jämn värme till hela huset.
  • Den ger effektiv kyla under sommaren.
  • Den är lätt att använda och har många inställningsmöjligheter.
  • Luftflödet går att anpassa efter behov.
  • Luftvärmepumpen har ett förmånligt pris och hög effekt.

Läs mer om luftvärmepumpar för sommarstuga och villa här:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här