fördelar med portabel ac

Att ha en portabel AC hemma har många fördelar. En portabel AC ökar bekvämligheten, kan förbättra din sömn, ger dig mer energi och skapar ett bättre och mer hälsosamt inomhusklimat. En annan fördel med att välja en portabel AC är att du kan ta med dig din luftkonditionering dit du behöver den som allra mest.

Fördelar med att välja flyttbar AC och luftkonditionering

Därför är portabel AC bäst till lägenhet och bostadsrättsförening
Därför är portabel AC bäst till lägenhet och bostadsrättsförening

All luftkonditionering är fördelaktig att ha hemma, men när du väljer en portabel AC får du lite fler fördelar som en fast installerad AC inte kan ge dig.

En stor förmån med att välja en portabel AC är att den är just flyttbar och därmed går att placera i det rum där kylan behövs som mest. Under dagen kanske du vill kyla hemmakontoret eller ditt vardagsrum, medan du under natten vill ha kyla till sovrummet. De allra flesta modeller är monterade på hjul och går därför enkelt att rulla in i det rum där kylan behövs för stunden.

För många är den smidiga och nästintill obefintliga installationen en annan stor fördel. Det enda du behöver göra är att koppla in AC:n till ett vägguttag och montera frånluftsslangen genom ett fönster eller en öppen dörr. En portabel AC är därför oftast det bästa alternativet i alla utrymmen där ett fast aggregat inte är möjligt att installera, det kan vara en lägenhet, ett litet utrymme eller andra platser där du inte vill göra någon åverkan på byggnaden.

Fler fördelar med luftkonditionering och AC 

Luftkonditioneringen förbättrade Sandras inomhusmiljö och arbetsplats
Luftkonditioneringen förbättrade Sandras inomhusmiljö och arbetsplats

Varma temperaturer inomhus påverkar oss mer än vad vi tror och kan vara orsaken till allt från sömnlösa nätter till huvudvärk och koncentrationssvårigheter. Visste du exempelvis att forskning har visat att vi sover som allra bäst när det är mellan 13-16 grader i sovrummet? Så låga temperaturer är svårt att uppnå under sommaren även med öppna fönster under natten, och många gånger är en AC därför ett älskvärt hjälpmedel som de allra flesta har stor nytta av.

Läs mer:

Använd din portabla AC rätt och få ut mer av din luftkonditionering

Det finns enkla knep som hjälper dig få ut så mycket som möjligt av din portabla AC och som säkerställer en hög effekt, mycket kyla och en så låg energiförbrukning som möjligt. Ett fönsterkit är ett mycket användbart tillbehör om du vill förbättra effekten av din luftkonditionering och hjälper dig spara pengar genom en förbättrad energieffektivitet. Dessutom är det viktigt att du rengör din AC med jämna mellanrum, för att undvika att smuts och dylikt försämrar kapaciteten på din AC.

Läs mer om portabel AC för hem, lägenhet och hemmakontor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här