5 misstag när du köper ac

Det finns säkerligen fler än 5 misstag man gör när man ska köpa och installera AC, vi har här listat de vanligaste. En AC kan vara ditt livs bästa investering – men det kan också bli en kostsam historia om du inte ser upp.

Men bara lugn – vi hjälper dig

köp bäst AC
En svalkande AC kan vara en fantastisk investering i ditt boende!

 

5 vanliga misstag när du köper AC

  • Du köper AC när det är som varmast – samtidigt som alla andra. En fast installerad AC kräver en kyltekniker, det kan vara svårt att få fatt i någon som kan hjälpa dig med installation. Det kan också bli dyrt och många modeller kan ta slut i lager.
  • Felräkning av dimensioner. Var noga när du räknar ut ytan din AC ska täcka, tar du i för lite kan du tvingas att köra den på max, vilket tar onödig energi vilket syns på din elräkning. Köper du en för stor kan det också bli en onödigt dyr investering eftersom det inte behövs kylas mer än den yta du har. Glöm inte att räkna med öppna/stängda ytor.
  • Tänk på placeringen. Utedelen kan låta en del, kanske vill du inte ha den där du grillar. Har du dessutom dimensionerat den fel, kommer den att låta ännu mer.
  • Du köper fel AC! En fast placerad AC kyler bara rummet den finns i, vilket många missar. En portabel AC har ofta hjul och är enkel att flytta runt. Det finns också fast AC som har flera innedelar, men endast en utedel som kan vara värt en investering.
  • Glöm inte fönsterkit när du köper en portabel AC, en portabel behöver någonstans att göra av den varma luften – ofta genom en slang som sticks ut genom fönstret. För att förhindra att insekter och dylikt kommer in, eller att den varma luften kommer in igen, är ett fönsterkit bra. Den sluter om slangen och fönsteröppningen.
slipp högljudda fläktar - köp portabel ac
Högljudda fläktar som bara cirkulerar den varma luften istället för att göra sig av med den? Nej tack!

Köp den bästa AC:n

Man kan aldrig läsa på för mycket! Via länkarna hittar du nyttig artiklar och sidor som kan hjälpa dig på din jakt efter den perfekta AC:n till din bostad. Lycka till!

  • Här hittar du alla Polarpumpens AC, både fasta och portabla och sådana du kan ha i båt, husvagn och husbil.
  • Har du bestämt dig för att köpa AC – läs artiklarna vi samlat här som en hjälp på vägen.
  • Här finns vinnarna – de AC med högst betyg.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här