ac i lägenhet

En portabel AC kräver ingen fast installation och påverkar därför inte byggnaden. När du vill undvika att göra en inverkan på fasaden är en portabel AC därför det bästa alternativet. Portabel luftkonditionering kräver dessutom inget godkännande från föreningen och lämpar sig därför bra för både hyresrätter och i bostadsrättsföreningar.

Därför är portabel AC bättre än en fast AC i lägenhet 

Till att börja med är det krav på att ha ett godkänt tillstånd innan man installerar en fast AC i lägenhet. Den fasta installationen innebär en viss åverkan på byggnaden, såväl invändigt som på fasaden, och kan ha en viss påverkan på husets ventilationssystem. Det är upp till varje förening att avgöra vad som är okej eller inte, men väljer du en portabel AC behöver du inte be om lov eftersom monteringen inte påverkar huset.

Luftkonditioneringen förbättrade Sandras inomhusmiljö och arbetsplats
Luftkonditioneringen förbättrade Sandras inomhusmiljö och arbetsplats

Monteringen av en portabel AC är dessutom mycket smidig, och tar inte många minuter innan den är klar. En portabel AC kan därför vara en bra idé för dig som vill att din luftkonditionering ska vara enkel att ta med i en eventuell flytt om du har ett korttidskontrakt eller hyr i andra hand.

Vilken portabel AC är bäst till lägenheten?

Christel köpte en Polario 7000 BTU, en effektiv portabel AC som passar bra i lägenhet eller då du inte vill installera ett fast aggregat.
Christel köpte en Polario 7000 BTU, en effektiv portabel AC som passar bra i lägenhet eller då du inte vill installera ett fast aggregat.

Att välja rätt portabel AC handlar till stor del om att få rätt kapacitet för det utrymme du vill kyla. Sedan finns det såklart andra faktorer som spelar in och påverkar vilken AC som är bäst för dig, exempel på dessa kan vara användarvänlighet, design och ljudvolym.

Det är alltid bäst att välja en aningen starkare AC än vad man tror att man behöver, för att undvika att AC:n går på högsta kapacitet konstant. Luftkonditioneringen kommer då arbeta bättre och dra mindre energi, vilket sänker kostnaderna i längden. Dessutom får du en AC som håller längre.

För att göra det enkelt för dig att välja en portabel AC som passar bäst för just dina förutsättningar och behov har vi tagit fram en AC guide.

På vår hemsida kan du enkelt välja och filtrera bland portabla AC utifrån hur stort utrymme du vill kyla. Alla modeller har en maxkapacitet angiven som visar hur stora utrymmen de kyler och som gör det enkelt för dig att välja rätt.

2 KOMMENTARER

 1. NEJ!
  Detta är oseriöst. ”Portabla luftkonditioneringsaggregat” är vår tids värsta energitjuvar – både fysiskt och psykiskt. Fysiskt därför att de har ungefär samma verkningsgrad som bilar hade på 60-talet och psykiskt, därför att det inte går att vistas i rummet. Dessutom är de inte portabla!
  ”Portabel luftkonditionering” är en föråldrad teknik som bygger på att varmluften i rummet pumpas ut genom ett fönster mha en stor och energislukande motor som låter lika mycket som en dammsugare. Oftast dessutom genom en billig plastslang. Att flytta en sådan maskin mellan två rum är ungefär som att flytta på vardagsrumssoffan. Sedan 50 år tillbaka är det ”split-system” som gäller. Det borde ni på Polarpumpen veta!

  • Hej!
   Vi erbjuder också splitsystem på våra AC – dessa är dock inte portabla och svåra att installera i lägenhet. Vi har flertalet portabla AC med hjul, som låter lite och som är energieffektiva, titta gärna på vår produktsida.
   Ha en bra dag!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här