Luftkonditioneringen förbättrade Sandras inomhusmiljö och arbetsplats
Luftkonditioneringen förbättrade Sandras inomhusmiljö och arbetsplats

Det bästa med AC:n är att man blir mycket piggare och gladare av svalkan. Det är så skönt att kunna njuta av en varm dag utomhus i solen och samtidigt veta att man kommer hem till ett svalt hem. Dessutom orkar jag göra så mycket mer hemma nu, säger Sandra.

”Man blir så mycket piggare och gladare av svalkan!”

För Sandra har den portabla luftkonditioneringen från Polario drastiskt förbättrat inomhusmiljön i den annars mycket varma lägenheten i Mölndal.
För Sandra har den portabla luftkonditioneringen från Polario drastiskt förbättrat inomhusmiljön i den annars mycket varma lägenheten i Mölndal

Sandra och Martin bor i en rymlig trea på 66 kvadratmeter i Mölndal. Lägenheten, som har öppen planlösning och sol som lyser in från tidigt på morgonen, blir snabbt väldigt varm. Värmen har varit outhärdlig säger Sandra.

När paret insåg att värmen skulle bli ett problem började de undersöka alternativ som skulle fungera ihop med lägenhetens planlösning och möjligheter.

–Eftersom vi bor i lägenhet kunde vi inte installera en fast AC. Vi började kolla på luftkylare, men eftersom jag är gravid och lägenheten bli väldigt varm var det viktigt med en lösning som gav mycket kyla och gärna till ett så lågt pris som möjligt. Vi insåg att en portabel AC var en bättre idé och det var då jag hittade Polario 9000 BTU.

 

Så fick Sandra effektiv kyla för låga omkostnader från Polarpumpen

Portabel AC är ett bra alternativ när du inte har möjlighet att installera ett fast AC aggregat, och ett bättre alternativ än en luftkylare om du är i behov av mycket kyla.
Portabel AC är ett bra alternativ när du inte har möjlighet att installera ett fast AC aggregat, och ett bättre alternativ än en luftkylare om du är i behov av mycket kyla

Sandras föräldrar hade nyligen köpt en värmepump från Polarpumpen och rekommenderade dottern att leta efter alternativ där.

–Jag hade inte hört talas om Polario innan, men jag litade på er som återförsäljare utifrån vad mina föräldrar hade sagt, och jag valde Polario för att den har hög kapacitet och det låga priset passade oss bra.

Sedan monteringen har Sandra upptäckt många fördelar med att ha portabel luftkonditionering i hemmet. Jag blev positivt överraskad av resultatet. Luftkonditioneringen kyler mer än vad jag trodde att den skulle göra vilket är så skönt eftersom jag ofta blir väldigt varm nu när jag är gravid. Det är dessutom skönt att jag kan flytta den dit jag vill och behöver den som mest säger Sandra.

Portabel AC från Polario ger härlig svalka till ljus trea i Mölndal

Eftersom lägenheten har stort ljusinsläpp lyser solen in i olika rum i lägenheten under hela dagen. För att få ut störst effekt av deras nya AC har Sandra och Martin därför testat att placera luftkonditioneringen i olika rum beroende på tidpunkt på dagen. När Sandra jobbar hemifrån använder hon AC:n i vardagsrummet eller köket och upplever då att svalkan har förbättrat hennes motivation och prestation under arbetsdagen.

ac lagenhet Polarpumpens Energiblogg
En mobil luftkonditionering är enkel att flytta och anpassa till det utrymme där kylan behövs mest för stunden. I Sandras lägenhet flyttas AC:n till vardagsrum & kök om dagarna, där hon har sin arbetsplats när hon jobbar hemifrån.

–Jag är mycket piggare och gladare nu och jag orkar jobba längre. Innan vi skaffade AC:n ville jag ofta bara lägga mig i soffan för jag var så varm och svettig. Nu kan jag vinkla AC:n mot mig när jag sitter och jobbar och effekten är verkligen påtaglig. På kvällarna ställer vi istället in AC:n i sovrummet för att få det svalt och skönt därinne.

Polario 9000 BTU är en kompakt och stilren portabel luftkonditionering som kyler upp till 37 kvadratmeter. AC:n har flera fläkthastigheter och ett särskilt nattläge med ett fläktläge som passar bra för sovrummet under varma sommarnätter. Modellen kommer i två olika kapaciteter som passar bra för olika stora utrymmen.

Fönstertätning har gett mer svalka för lägre omkostnader

I samband med köpet valde Sandra och Martin även att köpa till ett fönsterkit. Fönstertätningen används för att täppa till den glipa som skapas när man för ut frånluftsslangen genom en fönster- eller dörröppning. Utan fönstertätning får varm luft en möjlighet att ta sig in i utrymmet som ska kylas, vilket sänker energieffektiviteten och kräver att AC:n arbetar längre för att uppnå samma effekt.

fonsterkit fonstertatning tll portabel ac Polarpumpens Energiblogg
Med fönstertätning sänker du energiförbrukningen med din portabla AC ytterligare, genom att förhindra att varm luft tar sig in via fönsteröppningen.

Monteringen, som är mycket smidig, innebär att man fäster en remsa av kardborre runt fönstret som man sedan kan dra igen med en dragkedja.

–Monteringen gick jättesmidigt! Vi har väldigt stora fönster så jag trodde att det skulle bli svårt, men det gick lätt att anpassa den efter just vårt fönster och jag har märkt stor skillnad då det till en början kom in rätt mycket varm luft utan fönsterkitet.

Därför gillar Sandra och Martin Polario 9000 BTU:

  • Ger mycket kyla för pengarna
  • Enkel att flytta runt efter behov
  • Nattläget passar bra när man vill ha kyla i sovrummet
  • Stilren design
  • Lätt att montera ihop med fönsterkitet
  • Förbättrar livskvaliteten under varma dagar – och gör det lättare att jobba hemma

Hitta din AC och luftkonditionering hos Polarpumpen

Är du också på jakt efter kyla till hemmet, men är osäker på vilken luftkonditionering du ska välja? Kontakta någon av våra rådgivare på 0770 777 600, så hjälper de dig med att hitta den perfekta lösningen för dig, oavsett om du bor i villa, lägenhet eller ska ut på vägarna i husbilen i sommar.

Du kan även läsa mer på www.polarpumpen.se där du hittar ett brett utbud av såväl fasta som portabla aggregat för olika stora hus och utrymmen.

Läs mer om portabel AC för hem, lägenhet och hemmakontor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här