installation av luftvärmepump hos Helenastorp
Helena Dahl, förskoleläraren som driver det populära instagramkontot Helenastorp, hörde av sig till Polarpumpen och ville ha hjälp med en luftvärmepump som skulle hjälpa till att värma det gamla torpet på ett energieffektivt sätt.

Samsung Nordic Home Premium luftvärmepump

Samsung luftvärmepump med WindFree teknik

Valet av luftvärmepump föll på en Samsung Nordic Home Premium. Luftvärmepumpen är designad för nordiskt klimat, vilket innebär att den klarar att värma även det typiskt kyliga nordiska klimatet. Förutom att den värmer mellan 10 m2 och upp till 150 m2, kan man också styra den via WiFi och en app i telefonen. Tack vare sin smarta och unika AI funktion, anpassar den värmen i huset, vilket innebär en mer energieffektiv uppvärmning. På sommaren? Ja, då fungerar den som en AC!

 

Om Instagramkontot Helenastorp

Kontot drivs av Helena Dahl, 38 år, som bor tillsammans med sin sambo Robert, 2 barn och en hel drös med hundar och katter, i ett torp beläget i Västmanland. Torpet är rättare sagt en banvaktsstuga från slutet av 1800-talet och Helena har valt att bevara många detaljer från den tiden. Hennes intresse för loppisar visar sig på ett smakfullt sätt i inredningen och intresset för trädgård och skog gör att hennes egen trädgård är en liten dröm för alla trädgårdsfantaster.

Helenas torp installerar luftvärmepump
Helena arbetar som förskolelärare men drömmer om att jobba med återbruk och inredning

Installera en luftvärmepump

Man behöver alltid en kyltekniker när man installerar en luftvärmepump – vätskorna som finns inne i pumpen; köldmedium, är farliga att handskas med själv.

Ofta har man en idé själv om var luftvärmepumpen ska installeras, det är dock inte alltid att det fungerar att ha den där. Kylteknikern hjälper till att hitta det optimala stället, som normalt är runt en öppen yta, i en hall eller öppet kök men också vardagsrum. Det är viktigt att värmen kan spridas till så stor yta som möjligt.

Hemma hos Helena installerades utedelen på husets baksida, där den är ganska gömd – vill man gömma utedelen mer, finns både skyddtak och det finns också de som bygger skydd runtom så att det matchar huset. Innerdelen sitter i vardagsrummet, där den kommer att få mest spridning.

Installation av luftvärmepump

installation av luftvärmepump

installation av luftvärmepump

Namnlös design 6 Polarpumpens Energiblogg

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här