ofias änglar Kanal 5, På bilden: Johnnie Krigström, Isabel med sina två barn, Sofia Wistam och Mattias Särnholm. Foto: Kanal 5. Prod. år: 2015

Sofias Änglar hjälper familjer som drabbats av stor sorg att komma på fötter igen med hjälp av sina hantverkskunskaper. Polarpumpen sponsrar i år med värmepumpar till de hus som behöver renoveras, bland annat hemma hos Isabel Kaiser som medverkar i årets första program. Sedan sambon Anders hastigt gick bort i fjol har Isabel tillsammans med sina två barn bott i ett hus med stora renoveringsbehov.

Husets gamla värmepump var trasig så Polarpumpen installerade en ny åt Isabel och hennes familj.
Husets gamla värmepump var trasig så Polarpumpen installerade en ny åt Isabel och hennes familj.

Huset var ett renoveringsprojekt som jag och Anders skulle göra tillsammans och det var en utmaning redan från start. Taket var på väg att rasa in, avlopps- och vattenledningar behövde bytas ut och det fanns ingen fungerande värme i huset, säger Isabel.

När sambon Anders helt plötsligt drabbades av akut blodförgiftning och endast tolv timmar senare inte längre var vid liv, blev vardagen och en ofullbordad husrenovering svår att hantera. Men trots husets alla problem ville Isabel inte lämna hennes och Anders gemensamma dröm. Under fyra dagar såg därför Sofia Wistam, Mattias Särnholm och Johnnie Krigström till att Isabels hus fick en rejäl förvandling. Kokvrån byggdes ut till ett stort kök med nya vitvaror, huset blev mer barnanpassat och Polarpumpen installerade en ny värmepump.

Isabel med familj: "Att vara med i programmet har varit till otroligt stor hjälp"
Isabel med familj: ”Att vara med i programmet har varit till otroligt stor hjälp”

Vi var i behov av hjälp och det kändes helt obeskrivligt skönt att få det mest akuta renoveringarna omhändertagna. I år har det varit så kallt som -18°C så att vi redan nu i somras kunde få hjälp, med bland annat en ny värmepump, var ovärderligt, säger Isabel.

När Isabel och Sofias Änglar först kom i kontakt med varandra var Isabels medverkan i programmet var inte något svårt val.

Jag visste precis vad Anders hade velat och därför var det inget svårt beslut. Jag är otroligt tacksam för den hjälp vi har fått från Sofia, Mattias, Johnnie och alla andra medverkande i programmet, säger Isabel.

Sofias Änglar har säsongspremiär ikväll kl 20.00 på Kanal 5 och värmepumpen som installerades i Isabels hus är en Daikin N35:

Daikin N35

Daikin N35

Värmer upp till 150 m²
Driftsäker

Mer info

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här