Andreas och Olivia är redo för familjelivet när allt vänds upp och ner. Olivia drabbas av två missfall och Andreas ryggont visade sig vara en stor tumör som krävde omedelbar operation, På operationsbordet går någonting snett och Andreas blir rullstolsburen. Huset de återvänder till är långt ifrån handikappanpassat så Sofias änglar besöker Heby för att hjälpa Andreas och Olivia.

Olivia och Andreas med Sofias änglar. Foto: Marcus Samuelsson
Olivia och Andreas med Sofias änglar.
Foto: Marcus Samuelsson

Allt började med att Andreas drabbades av svår värk och domningar i ryggen. Efter flera undersökningar och provtagningar kunde läkarna konstatera att värken i Andreas rygg var en stor tumör som krävde omedelbar operation. Efter operationen blev Andreas rullstolsburen och han återvände till ett hus som var allt annat än handikappanpassat.

Vårt sovrum ligger på övervåningen och badrummet låg i källaren så Andreas kunde inte ta sig till något av rummen själv. För att Andreas skulle kunna duscha var jag tvungen att dra honom i rullstolen över grusgången och sedan ned i källaren. Det var också väldigt tungt att bära de stora pelletssäckarna själv så att få värme till huset var inte heller så lätt, säger Olivia.

Att få beskedet om att hjälp var på väg kändes overkligt för Olivia. Hon trodde först att det var ett misstag men allt eftersom sjönk beskedet in och hon kände en stor lättnad. När Sofias änglar lämnade Heby hade Olivia och Andreas fått hjälp med flera saker. Bland annat har badrummet flyttats upp en våning och handikappanpassats, grusgången byttes ut mot plattor, sov- och vardagsrummet fräschades upp och Polarpumpen installerade en ny luft-luftvärmepump.

Det är jätteskönt att slippa de tunga pelletspåsarna så vi använder värmepumpen mer och mer tack vare att den är så smidig. Jag kan bara komma ihåg att den har tappat värme en gång och det var för att Andreas brorsbarn kommit åt kontrollen och knappat in maximal kyla, berättar Olivia skrattandes.

Privata bilder från Olivia och Andreas.
Privata bilder från Olivia och Andreas.

När Polarpumpen pratar med Olivia berättar hon att de båda är väldigt tacksamma och idag mår bra. Sedan operationen har Andreas gått på regelbundna cellgiftsbehandlingar för att hindra tumören från att växa, och behandlingen verkar gå i rätt riktning.

Andreas har genomgått den sista behandlingen så just nu väntar vi på svar från röntgenbilderna. Redan efter andra behandlingen hade tumören minskat till hälften så vi är hoppfulla och ser positivt på framtiden, säger Olivia.

Värmepumpen som installerades i Olivia och Andreas hus är en Daikin N35:

Daikin N35

Daikin N35

Värmer upp till 150 m²
Driftsäker

Mer info

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här