På bilden: Johnnie Krigström, Christoffer, Alvin, Kevin, Linda, Mattias Särnholm, Ciccilia och Sofia Wistam. Foto: Marcus Samuelsson

Christoffer har en vision om att förvandla hans gamla barndomshem till ett nytt drömhus för sig och sin familj, så han påbörjar en omfattande husrenovering. En sommardag 2012, när Christoffer ska inviga sin nya motorcykel, är han med om en olycka och skadas så allvarligt att han får vårdas i respirator i flera månader. Väl hemma hindrar smärtan Christoffer från att fortsätta renoveringen, så därför kommer Sofias Änglar för att hjälpa till.

Det var 2010 som Christoffer bestämde sig för att bygga om det lilla föräldrahemmet till en stor villa för sig och sina barn. Men motorcykelolyckan förändrade allt. Frakturer och hjärnblödningar från olyckan har resulterat i att hans minne och tidsuppfattning tagit stor skada och smärtan i kroppen gör sig ständigt påmind. Christoffer försöker ändå fullfölja renoveringsplanerna, men då inkomsten består av en sjukpenning har Christoffer svårt att få ett bygglån godkänt.

Christoffer med Kevin och Alvin. Privata bilder
Christoffer med Kevin och Alvin. Privata bilder

Vi bodde verkligen på en byggarbetsplats. Vi hade en fasad men inget golv, ingen el, inget kök utan endast en kokplatta och värme fanns det bara i sovrummet. Så trots att jag hade mycket ont var jag tvungen att fortsätta renoveringen, främst för att mina barn skulle kunna få vistas i ett säkert hem, säger Christoffer.

När tv-teamet och hantverkare var på plats i Prässebo var det svårt för Christoffer att bara stå bredvid och inte få tycka till om byggplanerna, han hade ju planerat huset sedan lång tid tillbaka. Efter en intensiv renoveringsperiod var slutligen allt klart. Christoffer fick hjälp med att dra el, sätta upp tak och väggar, bygga ett kök och slutligen få in värme i huset.

Alvin och Kevin. Privata bilder
Alvin och Kevin.
Privata bilder

Jag var väldigt lättad över att få en ny värmepump, det är för mig det självklara valet av värmesystem. Värmen är, för mig, det absolut viktigaste i ett hem, säger Christoffer.

Det första Christoffer gjorde när huset stod färdigt var att pusta ut. Det hade varit en intensiv period med många människor på plats och han kände sig ofta trött eller i vägen. Men han kände också en obeskrivlig tacksamhet och beskriver det som att han har fått större livskvalitet. Trots flera sjukhusbesök i veckan mår Christoffer idag bra. Han kan äntligen lägga ork och kraft på sina barn istället för på huset.

Det är helt underbart att kunna leva tillsammans som en familj igen, bara att kunna äta middag vid ett köksbord är så uppskattat. Jag skulle vilja passa på och skänka ett stort och innerligt tack till alla hantverkare, byggarbetare, elektriker och kyltekniker som har hjälp till med huset. Ni har alla haft en enorm påverkan på mitt liv och min framtid och jag kommer vara er evigt tacksam, säger Christoffer.

Daikin N35

Daikin N35

Värmer upp till 150 m²
Driftsäker

Mer info

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här