Jobba på Polarpumpen

2016 har verkligen varit ett spännande år och det har hänt mycket, både på Polarpumpen och i branschen. Tillsammans med Martin, VD på Polarpumpen, ska vi ta en snabbdykning i vad som har varit utmärkande under året.

Martin, VD på Polarpumpen

”Det har varit ett händelserikt år och vi har fått vara med om mycket,” säger Martin. ”Vi har medverkat i Sofias Änglar, blivit samarbetspartners till Telge Energi, och växt med flera nya härliga medarbetare på bland annat IT- och teknikavdelningarna. Det gör att vi kan utvecklas, vilket har varit både roligt och spännande!”

Nya regler för ROT-avdrag

Reparation av värmepump ger rätt till rotavdrag
I början av året sänktes ROT-avdraget

Året startade med att ROT-avdraget ändrades från 50% till 30%. Måna förutspådde en nedgång av försäljningen resten av året, men för Polarpumpen har läget varit stabilt.

”Enligt branschen har det varit ett tufft år, men det är faktiskt inget som vi har märkt av”, säger Martin. ”Vi hade en hektisk tid förra december innan årsskiftet med rekordmånga beställningar, men 2016 har rullat på i bra takt ändå. Totalt sett har vi ökat försäljningen jämfört med förra året, trots lägre ROT-avdrag.”

ROT-avdraget gäller för installationer av värmepumpar, och sedan ett omtalat ärende i Jönköpings Kammarrätt har Skatteverket slagit fast att det även gäller för reparationer. Än så länge går det inte att utnyttja ROT-avdraget för service. Något som kanske kommer 2017?

Miljövänligt köldmedium R32

Köldmedium R32
Det ”nya” köldmediet R32 blev populärt

En av årets största snackisar blev det nya köldmediet R32. Egentligen, som vi skrivit tidigare, är det inte ett ”nytt” köldmedium men det har tidigare varit ovanligt att använda till värmepumpar. Men varför har det egentligen blivit så populärt? Martin förklarar:

”Klimatfrågan är ständigt i fokus och miljömedvetenhet ligger rätt i tiden. Värmepumpar är redan bra för om man vill ha en mer miljövänlig uppvärmning av sitt hus, eftersom att det sparar mycket mer energi än exempelvis direktverkande el. Att kunna kombinera det med ett mer miljövänligt köldmedium tror jag tilltalar många.”

Insamling till isbjörnarna

Isbjörnar
I början av året startade Polarpumpen en egen insamling till förmån för isbjörnen

Det är inte bara köldmedium som varit i fokus för klimatfrågan, även isbjörnarna på Arktis har fått stor uppmärksamhet från Polarpumpen. I början av 2016 startade Polarpumpen en insamling till förmån för Världsnaturfondens arbete för isbjörnarna, vars hem hotas av de stigande temperaturerna och klimatförändringarna.

”Vi har länge varit vänföretag till WWF och stöttar deras arbete för isbjörnen,” berättar Martin. ”I år ville vi göra något extra och startade därför en egen insamling. Vi dedikerade vår julkampanj till detta ändamål och lyckades få ihop över 20.000 kr! Det känns bra att vi kan bidra i kampen att bevara arten.”

Fullt fokus framåt

Med ett så händelserikt år i ryggen, kan vi ju nyfiket fundera på vad som kommer att hända 2017! Vad ser du fram emot, Martin?

”Jag ser fram emot att erbjuda riktigt bra service och de bästa produkterna till våra kunder!” säger Martin. ”Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma med de nya kompetenser vi kunnat anställa. Jag ser fram emot att bland annat göra hemsidan ännu mer användarvänlig och inspirerande och att vi kan ge ännu bättre support till kunderna.”

”Något jag vill se mer av är hur det ser ut när värmepumpen flyttat hem till våra kunder, det hoppas jag att fler kunder delar med sig utav!”

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här