Patrik Freij och Ann Pike är föräldrarna som kämpat med att ordna ett handikappanpassat hem åt sin dotter sedan hon skadats allvarligt i en bilolycka. Sofias änglar åker till Mörarp för att hjälpa familjen Pike/Freij att färdigställa huset.
– Vi hade nått till en punkt där vi inte kunde fortsätta själva. Pengar, tid och energi fanns det inget kvar av så det kändes helt fantastiskt att få hjälp, berättar Patrik Freij.

Familjen Pike/Freij med Sofias änglar. Foto: Marcus Samuelsson
Familjen Pike/Freij med Sofias änglar.
Foto: Marcus Samuelsson

Det var i september 2014 som Nicole Pike blev påkörd av en lastbil och drabbades av så allvarliga hjärn- och lungskador att hon nu är rullstolsburen och behöver assistans dygnet runt. Efter flera månaders sjukhusvistelse får Nicole åka hem till ett hus som inte är anpassat för varesig en rullstol eller för assistans. Sedan den dagen har Patrik och Ann inlett flertalet strider med kommunen för att kunna bygga ett handikappanpassat hus till sin dotter.

Vi vägrade att låta Nicole bo själv på ett kommunboende, vi ville ha vår dotter nära oss. Därför började vi på eget bevåg bygga ett handikappanpassat hem på vår tomt. Genom att ta lån kunde vi börja bygga i maj men i oktober tog pengarna slut och då hade vi endast hunnit klart med den yttre fasaden, säger Patrik Freij.

Mattias Särnholm, Sofias Wistam och Johnnie Krigström från Sofias Änglar.
Sofias änglar kom till Mörarp för att färdigställa Nicoles hus och för att se till att ytor som kök och badrum blev handikappanpassade. Polarpumpen installerade även en värmepump för att säkerställa att familjen skulle få en låg energiförbrukning och låg uppvärmningskostnad.

Värmepumpen var något helt nytt för oss. Vi hade lite problem med att förstå programmen till en början men då ringde vi bara till kundsupport och de har varit helt fantastiska över telefon, säger Patrik.

Patrik berättar att det var obeskrivligt skönt att få hjälp av Sofias änglar, men att det samtidigt var lite skrämmande att släppa kontrollen och stå brevid. Rätten till bostadsanpassning och assistans har inneburit hårt jobb för Ann och Patrik. Med Sofias änglar fick familjen istället acceptera att någon annan skulle göra jobbet åt dem.

Vi insåg att vi inte behövde vara lika påstridiga och involverade för att resultatet skulle bli bra. Alla som arbetat med Sofias änglar har bara velat oss väl och det är vi och Nicole så tacksamma för, säger Patrik och Ann.

Värmepumpen som installerades i Nicoles hus är en Daikin N35:

Daikin N35

Daikin N35

Värmer upp till 150 m²
Driftsäker

Mer info

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här