Regeringen har i sin vårändringsbudget presenterat en rad förändringar som kommer att ske inom klimat och miljö. I denna budget påverkas även solceller, närmare bestämt solcellsstödet.

Bland annat kommer solcellsstödet att förstärkas med 300 miljoner kronor, samtidigt kommer stödnivån, som tidigare legat på 30 %, nu att sänkas till 20 %. De nya reglerna kommer att träda i kraft redan nu vid månadsskiftet, vilket innebär att alla ansökningar som handläggs efter första maj 2019 kommer att hanteras enligt de nya direktiven.

Så påverkas du av de nya reglerna

office 1574717 1920 Polarpumpens Energiblogg

Du som har ansökt om att få solcellsstöd och fortfarande inte fått besked på din ansökan, kan komma att påverkas av de nya reglerna, beroende på när ditt ärende hanteras. Om ditt ärende hinner hanteras innan den första maj kommer du fortfarande att få ta del av den högre återbäringen på 30 % av kostnaden för din solcellsanläggning, under förutsättning att du uppfyller de övriga krav som ställs.

Men om ditt ärende inte hinner hanteras innan den första maj kommer du istället att få ta del av de nya reglerna och då enbart få tillbaka 20 % av den kostnad som du har investerat i dina solceller.

Fler kommer att kunna ta del av solcellsstödet

Nu när investeringsstödet för solceller ska förstärkas med 300 miljoner kronor, kommer den sammanlagda potten att hamna på totalt 736 miljoner kronor. Detta innebär att fler kommer att få ta del av solcellsstödet, som annars hade riskerat att inte fått något stöd alls, då pengarna i potten skulle tagit slut snabbare.
Så även om du personligen kommer att få en lägre stödnivå på investeringsstödet för dina solceller är chansen numera större att du får ta del av bidraget, samtidigt som fler personer kommer att få ta del av stödet.

analytics 3265840 1920 Polarpumpens Energiblogg

Testa vår solcellskalkyl på ditt hus

Testa vår solcellskalkyl för att se hur mycket du kan minska dina elkostnader med genom att skaffa solceller.
Till solcellsguiden

2 KOMMENTARER

  • Hej Sven,

   Det var precis därför artikeln skrevs för att bidraget hade sänkts.

   Med vänlig hälsning
   Polarpumpen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här