Att skaffa solceller är en mycket bra investering som lönar sig ekonomiskt i längden. Med solceller eller solpaneler får du betydligt lägre energikostnader och dessutom ökar värdet på ditt hus. En seglivad myt om att solceller är fult lever dock kvar, och får en del att avstå från att skaffa solceller.

Solceller förr och solceller nu – utvecklingen är stor

När man säger solceller tänker många fortfarande på en stor solcellspark, full av blåsvarta paneler, som ofta är vinklad uppåt. Den här bilden är dock lite skev jämfört med hur verkligheten ser ut numera.
Förr var det absolut den bilden som berättade hur verkligheten såg ut. Då var det främst större verksamheter som hade solceller och panelerna var inte alltid så tilltalande i utseendet. Men nuförtiden kan man se solceller på var och vartannat hus i ett och samma villakvarter, och ofta är det en ganska tilltalande syn man ser.

Intresserad av hur våra solpaneler ser ut? 
Solceller och solpaneler

Hur ser solceller ut?
Utvecklingen av solceller har kommit långt, både när det kommer till design och energieffektivitet.

Hållbarhetsintresset gör solpaneler mer attraktivt

Självklart går det inte förneka att solpaneler sticker ut från ett tak som exempelvis består av rött tegel. Den viktigaste frågan är dock, spelar detta verkligen någon roll? Idag gör det inte det på samma sätt, och värdet av att ha solpaneler på taket har kommit att öka rejält tack vare att allt fler människor har ett större hållbarhetsintresse idag.

Solpaneler utstrålar något helt annat idag, än när det först började installeras på villor runt om i landet. På den tiden var kostnaden stor och elproduktionen så pass liten att det för många inte var tal om några direkta fördelar förrän riktigt långt fram i tiden. Idag är situationen helt annorlunda och priserna för såväl material som installation sjunker hela tiden, i samma takt blir solpanelerna bättre på att producera större mängder el. Denna utveckling leder till att allt fler ser solceller som en potentiell framtida investering, tack vare dess potential, och utseendet spelar därför numera en mycket mindre roll.

Läs mer om skatteavdraget som minskar kostnaderna för att installera solceller här:

Grönt avdrag för solceller

Framtidens solceller

Nuförtiden är det svarta paneler, liknande stora rektangulära plattor, som oftast används på hustaken. Har man då ett svart tak smälter de in mycket bra och syns mindre. Men utvecklingen av solceller går hela tiden framåt, i en rasande fart. Redan nu kan man skaffa solpaneler som ser ut som vanliga svarta takpannor, även om kostnaden än så länge är dyrare för de panelerna än vad den är för de vanliga.

Vi hjälper dig hitta en lösning som passar

Vill du också haka på trenden med att skaffa solceller, då är du varmt välkommen att höra av dig till oss på 0770-777 600, eller skicka in en kostnadsfri offert.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här