Branschnytt! Vattenrenaren som tar över världen

I Vattenrenare- frågor och svar, ger vi dig all fakta du behöver om vattenrening, vad det innebär, vilken du ska investera i, och hur köp och installation går till.

Hur fungerar en vattenrenare?

Bilden nedan visar processen smutsigt vatten till rent genom en av Bluewaters vattenrenare. Genom patenterad SuperiorOsmosis teknik renas vattnet inne i tanken genom ett flertal filter. Det som skiljer denna teknik från den vanligare RO (Reverse Osmosis) är ett extra membran som tar bort de allra minsta partiklarna.

Frågor och svar om vattenrenare
Bilden visar Bluewater Spirit integrerad under en diskbänk och hur vattnet renas längs vägen.

 

Vilken vattenrenare ska man välja?

Det beror naturligtvis på behov, men det finns en vattenrenare för i princip alla behov. Perfekt i till exempel sommar- och fritidshus. Välj en som får plats under diskbänken, eller välj en som ger rent vatten till hela huset. Det finns också större vattenringslösningar som passar perfekt till caféer och restauranger.

Polarpumpen har alla lösningar för alla typer av hus, lokaler och lägenheter. På vår hemsida får du en enkel överblick som gör det smidigt att läsa om produkterna och beställa. Välj till installation så att du kan ta det extra lugnt.

Varför ska man ha vattenrenare?

För att en vattenrenare gör en otrolig nytta. Den ger dig och din familj, dina vänner och de som står dig nära, en oslagbar hälsofördel. Med tanke på hur vi konsumerar mat och annat som innehåller konstgjorda ämnen och som inte alltid är bra för kroppen, måste dricksvattnet fungera som en slaggrensare. Rent vatten rensar ut gifter och håller dig frisk. Det är vår största hälsokälla, detta måste vi ta vara på. Efter skrämmande rapporter om sinande grundvatten (som då blir sämre i kvaliteten), PFAS i vattnet tillsammans med andra kemikalier, mikroorganismer och virus, behöver man agera innan det faktiskt är försent.

Är det dyrt att äga Bluewaters vattenrenare?

Man skulle kunna jämföra kostnaden med en, eller ett par petflaskor vatten i månaden. En Bluewater Pro som förser hela ditt hus med rent vatten kostar cirka 4 petflaskor i månaden. På köpet får du vetskapen att man hjälper miljön genom att inte köpa plast, och får rent vatten utan tillsatser. På plastflaskor med vatten finns bäst före datum – det finns inte på en vattenrenare.

Frågor och svar om vattenrenare 

Hur tar man hand om Bluewaters vattenrenare?

Efter installation sköter den i princip sig själv. Den kommer att indikera när det är dags för underhåll, cirka var sjätte månad, eller när någonting är fel. Underhållet kan du sköta själv med hjälp av Bluewaters guide. Förutom det kan det självklart vara bra att torka av den från smuts och damm med en fuktig trasa då och då för att verkligen optimera dess livslängd och nytta.

Måste man rena Sveriges vatten?

Sverige kanske har ett renare vatten än många andra länder, där vattnet är extremt dåligt. Men tröskeln för rent vatten måste ändå höjas. Forskning visar att orent vatten påverkar vår hälsa negativt. Renar vi vårt vatten kommer det att påverka alla omkring dig, inklusive flora och fauna, på ett mycket positivt sätt. Det finns flera olika test för ditt dricksvatten att beställa hem, genom ett sådant får du veta exakta halter av vad som finns i ditt dricksvatten. Även om vattnet skulle påvisa att det inte finns någon hälsorisk för enskilda ämnen som finn si ditt vatten, kan man inte vara säker på att kombinationen av dessa kemikalier eller bakterier inte skulle ha någon effekt på miljö eller kropp.

Frågor och svar om vattenrenare
Rent vatten kan inte tas för givet, genom ett aktivt val av vattenrenare kan du påverka både människa och miljö

Läs mer om vad svenskt dricksvatten innehåller här, eller ta del av information om din lokala vattenkvalitet:

I detta inlägg hoppas vi att du fått svar på många frågor du kanske haft kring vattenrening och vattenrenare och varför också Sveriges vatten, som ska vara så bra, skulle må bra av att renas.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här