En luft-luftvärmepump är en smart investering som betalar sig själv relativt snabbt. Det finns dock olika faktorer som påverkar priset på din luft-luftvärmepump. Nedan listar vi de faktorer som har störst påverkan.

Det finns många aspekter som påverkar priset på din värmepump. Dels om du köper den i en faktiskt butik eller online, men också vilken kapacitet pumpen har, var pumpen ska installeras och vilka funktioner värmepumpen är utrustad med.

Värmepumpsfunktioner

Det är väldigt få värmepumpar idag som inte är utrustade med olika funktioner för att göra din vardag lite lättare. Detta innebär att tiden när värmepumparna bara hade en på och av-knapp har passerat sedan länge.

Värmepumparna idag kommer med alla möjliga sorters funktioner. Det finns vecko-scheman där du kan ställa in temperaturen dag för dag och till och med timme för timme. Det finns värmepumpar som Daikin Ururu Sarara som både fuktar och avfuktar ditt hem efter behov. Det finns olika sorters filter som underlättar för allergiker. Listan kan göras lång och med antalet funktioner ökar också priset.

Något som underlättar användandet av värmepumpen är fjärrstyrning av värmepumpen genom mobilen. Man laddar enkelt ner en app som kopplas samman med fjärrstyrningen och du kan kontrollera din värmepump var du än är.

Värmepumpens kapacitet

Värmepumpar kommer i olika effektstorlekar och har därmed olika kapacitet. Det är genom värmepumpens kapacitet man kan se om den klarar att värma ditt hem. Generellt betyder en högre kapacitet att den klarar att värma fler kvadratmeter, men det är många faktorer som påverkar såsom isolering och planlösning.

Vad som är viktigt att komma ihåg är att aldrig underdimensionera värmepumpen för då sliter man på värmepumpen i onödan. Läs gärna vårt tidigare blogginlägg – Rätt kapacitet på din värmepump.
Läs mer om kapacitet hos Polarpumpen

Här hittar du:
Luft-luftvärmepumpar för hus mellan 10 – 100 m²
Luft-luftvärmepumpar för hus mellan 100 – 150 m²
Luft-luftvärmepumpar för hus mellan 150 – 200 m²
Luft-luftvärmepumpar för hus mellan 200 – 250 m²

Installation

Det sammanlagda priset för investeringen av din värmepump är också beroende på installationen. Oftast erbjuds en standardinstallation, men det kan tillkomma kostnader om det är en extra tjock vägg, om husets konstruktion kräver extra rör, och om det behövs el.

Priset för installation beror också på huruvida det finns en möjlighet att använda sig av ROT-avdraget eller ej.

Köpet

Att handla online blir allt mer populärt – oavsett vara. Att handla värmepumpen online är oftast billigare då det inte behövs en fysisk butik och ett litet lager som också drar ner kostnaderna. Polarpumpen är Nordens största leverantör av värmepumpar på Internet. Vi har ett rekordbrett sortiment av kvalitetsvärmepumpar, som vi kan erbjuda dig till riktigt låga priser. Företagets storlek och höga likviditet tillåter numera ännu större prispress, i och med möjligheten att köpa in riktigt stora partier med värmepumpar, – ofta!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här