Polarpumpen 2022- året som gått

2022 har minst sagt varit ett fullspäckat år för Polarpumpen och det har blivit dags att summera de allra viktigaste händelserna för oss i år. Häng med!

Polarpumpen 2022 – året som gått.

Vi har i år gått igenom det mesta – plattformsbyte, nya produkter, produkter som saknats, nya tillskott på kontoret, höga elpriser, samarbete med Ikea och mycket mycket mer. Vi har lärt oss mycket från året som gått och går in i 2023 med stora förhoppningar om att bli starkare än någonsin!

Det stora plattformsbytet

Polarpumpen har under 2022 gjort ett omfattande plattformsbyte, vilket innebär att vi flyttat tusentals produkter och miljoner ord till en plattform som ska hjälpa både oss och kunden att göra smartare val – enklare. Det har inneburit mycket jobb men vi har lärt oss mycket på vägen. Sedan ett par månader tillbaka är plattformen up and running och vi alla är extremt stolta över vad vi åstadkommit.

Samarbete med IKEA

Vårt samarbete med IKEA är någonting som det arbetats på länge och vi är så glada över att få samarbeta tillsammans med dem kring energisparande luftvärmepumpar!

IKEA och Polarpumpen tillkännagav sitt samarbete i augusti 2022
IKEA och Polarpumpen tillkännagav sitt samarbete i augusti 2022

Trafiktoppar på Polarpumpen

Höga elpriser, en varm sommar och ett stort intresse för energisparande produkter är stora bidragande faktorer till varför vi slagit trafikrekord under 2022. Bäst gick det en varm sommardag, antagligen för att behovet av en AC var otroligt stort och Polarpumpens breda utbud av fast- och portabel AC lockade.

Värmepumpsbrist orsakade förseningar

I år var året då alla ville investera i en luftvärmepump. På grund av faktorer såsom produktionsförseningar och saknade reservdelar har många företag, inklusive oss själva, haft vissa problem att tillhandahålla det utbud vi vill erbjuda. Vi hoppas att 2023 blir året då värmepumparna gör storstilad comeback och att våra leverantörer och tillverkare får allt de behöver för att möta den ökade efterfrågan som vi förutspår kommer att vara fortsatt stor under 2023.

Utveckling av kunskapsbanken

Vi arbetar ständigt med att uppdatera och skriva nya artiklar till vår kunskapsbank, under 2022 har den varit mycket välbesökt och vi har insett att den behövs mer än någonsin. Allt man inte vet om el och energi, värmepumpar, pool och spa och annat som hör hushållet till, ska man kunna hitta där.

Bluewater samarbete

Polarpumpen är också mycket stolta över vårt samarbete med Bluewater, där Polarpumpen nu är återförsäljare av smarta vattenreningslösningar till både företag och hem, därtill har vi också lagt till en helt ny kategori i vår kunskapsbank där man kan lära sig allt om vår vattenmiljö och hur vi förbättrar den genom ett smart tänk och smarta produkter.

Klimatkris och miljöförstöring - så kan en vattenrenare hjälpa 
Vi har nu allt du behöver för att rena ditt vatten!

Höga elpriser orsakade rusning

När beskeden om de höga elpriserna kom, blev det nästintill rusning till hemsidan. Uppvärmning står för cirka 70-80% av en bostads elkostnader, men genom en värmepump sänks detta avsevärt. Detta gjorde också att vi i vissa fall hade svårt att möta efterfrågan på vissa typer av värmepumpar, dessutom har det varit svårt att få fatt i installatörer. Det är dock med största förhoppning om att 2023 kommer bli annorlunda och bättre! Vi är samtidigt väldigt tacksamma för alla de kunder vi faktiskt kunde hjälpa (och ni var många i år!)

Tack för ett händelserikt 2022!

Tack till alla kunder, leverantörer och till er läsare som gjort vårt år så minnesvärt. Tillsammans är vi starka och vår tro på 2023 är enorm. Kanske trollar det också fram fler kyltekniker så att vi kan hjälpa ännu fler på kortare tid! Vi förutspår iallafall en lysande framtid för energisparande teknik och ser fram emot att erbjuda er det bästa av det bästa inom värme&vvs, el & energi, pool & spa, avfuktare och värmepumpar!

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här