Vilka har varit Polarpumpens mest populära värmepumpar under 2016? Vilket är det hetaste tillbehöret? Och vad har vi sett för trender under året? Nyfikna på det tog vi ett snack med Niklas, vår försäljnings- och inköpschef.

Hej Niklas! Vilka har varit de mest populära värmepumparna den här säsongen?

Niklas, försäljnings- och inköpschef på Polarpumpen

Vi har haft en stark säsong med en hel del stadiga trotjänare, men även några spännande nykomlingar som tagits emot positivt av våra kunder. Mitsubishi Electric FH-pumparna och Fujitsu Slim är bland de mest populära modellerna precis som förra året. Den nya Panasonic HZ9 har snabbt tagit sig upp som en favorit, bland annat för att den har miljövänligt köldmedium. Det har även Daikins nya C35-R, som också snabbt blivit populär och utmanar topp tio.

Mitsubishi Electric FH35
Mitsubishi Electric FH35, beprövad klassiker anpassad för det kalla, nordiska klimatet
Fujitsu Slim 09
Fujitsu Slim 09, utvecklad för det nordiska klimatet och ger 3 kW värme vid minus 25 grader
Panasonic HZ9 från Polarpumpen
Panasonic HZ9, med miljövänligt köldmedium, energiklass A+++ och Econavi energibesparing
Daikin C35-R från Polarpumpen
Daikin C35-R, med miljövänligt köldmedium R32, högsta energiklass A+++ och WiFi-styrning

Hur gick det för poolpumparna, då?
I somras såg vi ett enormt intresse för våra AquaHeat poolpumpar, och det tror jag kommer att hålla i sig även denna säsong. Jag tror säkert vi dubblar omsättningen av dem i år, de verkar bara bli mer och mer poppis.

Vad har vi sett för speciella trender under året som gått?
En utmärkande trend är att våra kunder har mer kunskap om vad de köper och vet vad de vill ha. Förr var det vanligt att många frågade efter verkningsgraden, COP, idag frågar många efter effekten istället. För att värmepumpen ska kunna värma upp ditt hus måste den ha tillräckligt mycket effekt, och det är lättare att uppnå med en större värmepump. Det gläder mig att våra kunder har förstått detta.

Vad är den vanligaste frågan säljarna får?
’Vilken värmepump är bäst?’ (skratt). Skämt åsido, det är en vanlig fråga men helt omöjlig att svara på rakt av, eftersom att det är så individuellt. Vi brukar fråga kunderna istället; vad har du för storlek på huset, hur ser din planlösning ut och var i landet bor du geografiskt. Vet vi det, kan vi ta reda på vilken värmepump som passar just dig allra bäst.

Vilket var det mest populära tillbehöret under 2016?
Förra året såg vi att dräneringstråget blev allt mer populärt, och ännu fler har hakat på den här säsongen. Jättekul! Markstativet och värmepumpsskyddet är dock fortfarandet de mest populära tillbehören. Jag vill även slå ett slag för säsongens nya WiFi-styrning Climate Control, som passar de allra flesta användare!
Slutligen, hur förutspår du 2017?
Värmepumpar blir allt mer effektiva och innovativa i takt med den snabba utvecklingen, så jag tror att vi kommer att få se flera nya spännande lösningar och funktioner under 2017. Vi ser fram emot vad året har att bjuda på!

Dräneringstråg Pancake från Polarpumpen
Dräneringstråget leder bort det vatten som kommer från utedelen
Markstativ från Polarpumpen
Ett markstativ placerar luftvärmepumpens utedel i rätt höjd, utan att den behöver förankras i väggen
Värmepumpsskydd från Polarpumpen
Det linoljade värmepumpsskyddet kan du måla i valfri färg och ger extra skydd till utedelen
Climate Control WiFi-styrning från Polarpumpen
Med Climate Control styr du värmepumpen via WiFi och din smartphone

Hitta mer statistik över försäljning av värmepumpar hos SKVP

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här