När Magnus uppgraderade sin laddhybrid till en ny elbil ville han kunna ladda snabbt och säkert hemifrån. Idag har han en laddbox från Garo installerad som ger honom en fulladdad bil på 3 timmar.

Laddbox från Garo blev det självklara valet för Magnus

Magnus kör en Volkswagen ID.3. Hans tidigare bil var en laddhybrid som han laddade hemma i vägguttaget. Efter uppgraderingen behövde han en kraftigare lösning och började då Googla efter alternativ. När Magnus såg att Garo tillverkade egna laddboxar blev valet enkelt eftersom han har bra erfarenheter av Garo som tillverkare sedan innan.

Garo GLB 22 kW typ 2 fast kabel till bra pris
Magnus nya laddbox, en GLB 22 kW från Garo

Utforska Magnus laddbox från Garo

Magnus nya laddbox är en Garo GLB 22 kW med Typ 2 fast kabel, en modell med hög kapacitet och 3-fas laddning. Genom att välja en mer kraftfull laddbox har Magnus därmed förberett för att han i framtiden ska kunna uppgradera laddningen om han höjer sin huvudsäkring, utan att behöva byta till en helt ny laddbox med högre kapacitet. Dessutom får han snabbare laddning på köpet, då 3-fasladdning är betydligt mer effektiv än den mer vanliga 1-fasladdningen.

Så väljer du rätt laddbox för din elbil eller laddhybrid

Garo GLB 22 kW laddar Magnus bil på 3 timmar

Till vardags jobbar Magnus ute på Tjörn och har en daglig sträcka på ungefär 15 mil tur och retur. När Magnus kommer hem från jobbet innebär det att ungefär hälften av bilens batterikapacitet har förbrukats. Tack vare den nya laddboxen tar det inte mer än 3 timmar att ladda bilen efter en vanlig arbetsdag. Den snabba och lättillgängliga laddningen är enligt Magnus den främsta fördelen med att ha en egen laddbox installerad, som njuter av närheten och att vara oberoende av publika laddstationer.

Dessutom kan jag få bilen uppvärmd eller nedkyld med hjälp av laddboxen. Det finns en värmepump i bilen som gör att jag under varma dagar kan kyla ner bilen en kvart innan jag ska åka iväg, vilket är fördelaktigt eftersom jag slipper slösa på batterierna.

Så väljer du en tillräckligt effektiv laddbox
Efter att Magnus har kört till och från jobbet laddar han bilen full på 3 timmar.

Därför valde Magnus en laddbox med lastbalansering, hög säkerhet och smarta funktioner 

Samtliga av Garos laddboxar har inbyggd dynamisk lastbalansering som automatiskt reducerar fordonets laddström och därmed minimerar risken för att huvudsäkringen överbelastas, vilket är en mycket viktigt komponent för en säker laddning.

I praktiken innebär lastbalanseringen att laddboxen känner av när hushållet förbrukar mycket el och anpassar laddningen därefter. Med lastbalansering blir laddningen mycket mer säker samtidigt som laddningen optimeras baserat på hur mycket el som finns tillgänglig för tillfället. Magnus tycker att lastbalanseringen är en viktig del av laddboxen och uppskattar Garos lösning med en enkel och överskådlig energimätning.

Så väljer du en trygg laddbox för säker laddning hemifrån
Dynamisk lastbalansering, RFID läsare, och snabb och lättillgänglig laddning är några av de saker som Magnus gillar med att kunna ladda hemma.

Elsäkerhet med laddbox – detta behöver du tänka på

En annan säkerhetsfunktion som Magnus uppskattar med Garo GLB 22 kW är möjligheten till att köpa till en RFID-läsare. En RFID-läsare kräver att du loggar in och identifierar dig inför laddning, vilket ökar säkerheten genom att utesluta möjligheten för andra elfordonsägare att använda din privata laddbox utan tillåtelse. Om du vill finns det alltid en möjlighet att administrera ut flera ID-brickor om ni är fler som ska använda laddboxen tillsammans.

Installerade laddboxen via Polarpumpen med 50 % rabatt på köpet

Eftersom Magnus köpte laddboxen och installationen tillsammans kunde han utnyttja det gröna skatteavdraget som ger hela 50 % rabatt för hela kostnaden. Avdraget, som började gälla från och med den 1 januari 2021, fungerar som ett rot-avdrag och ger dig upp till 50 % reduktion på hela kostnaden om du köper laddbox och installation av samma företag.

På Polarpumpen erbjuder vi helhetslösningar för dig som är intresserad av att börja ladda din elbil hemma. Det innebär att du kan välja mellan ett brett utbud av passande laddboxar samtidigt som vi sköter installationen åt dig. Självklart installerar vi med hjälp av certifierade elinstallatörer som ser till så att installationen går rätt till!

Läs mer:

Skatteavdrag för laddbox med installation

Installation av laddbox – alternativ, priser, beställning

Därför gillar Magnus Garo GLB 22 kW Kabel Typ 2 PSBA:

 • Tillförlitlig leverantör av högkvalitativa laddboxar
 • Hög kapacitet som möjliggör för framtida uppgraderingar
 • Laddar bilen snabbt
 • Möjliggör för WiFi-uppkoppling och smart användning
 • Mångsidig laddbox med möjlighet för extra funktioner som RFID-läsare för tryggare laddning
 • Inbyggd lastbalansering som optimerar laddningen och förhindrar överbelastning av huvudsäkringen

Om Garo GLB 22 kW Kabel Typ 2 PSBA:

 • Typ 2 med fast kabel 4,5 meter
 • 3-fas
 • Anpassad för nordiskt klimat
 • Lås mot obehörig åtkomst ingår
 • Dynamisk lastbalansering
 • Inbyggd energimätare
 • WiFi
 • Laddar upp till 11 mil/h
 • DC-skydd
 • RFID kompatibel
 • Snygg design
 • Går att installera med 50% avdrag
 • Väggmonterad, går att montera på stativ eller stolpfäste

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här