För en månad sedan köpte Fredrik en elhybrid och tyckte att det tog lång tid att ladda bilen med den kabel som följde med bilen. Han bestämde sig då för att göra en beställning av en Charge Amps Halo 11 kW laddbox via Polarpumpens hemsida. En vecka senare var installatören på plats för att montera Fredriks nya laddstation. I Polarpumpens intervju berättar Fredrik att han fick snabb hjälp och att det var skönt att slippa tänka på någonting efter att bokningen var genomförd.

Titta på Polarpumpens intervju med Fredrik

Hur vet man vilken laddbox man ska välja?

Det finns ju ett gäng modeller att välja på men vi gjorde som vi brukar och tog en promenad i området och kikade på vad som ser snyggast ut på husväggarna. Vi fastnade för Halo-modellen för att den ser snygg ut och har fler funktioner, som extra uttag och fast sladd.

Charge Amps Halo™ 11kW – liten men kraftfull laddbox

Halo™ har marknadens högsta IP-klassning och ett extra schuko-uttag som gör den till en kraft att räkna med. Halo är även utrustad med LED-belysning som guidar dig under mörka kvällar och en fast kabel som är flexibel och böjbar, även i temperaturer ner till -25°C. Charge Amps Halo™ är en komplett laddstation som är skapad för det hårda, nordiska klimatet.

Halo har en kompakt och stilren design som gör att den enkelt smälter in i omgivningen.

Utforska Charge Amps Halo här.

Alltid uppkopplad med Charge Amps Halo

Halo™ är även uppkopplingsbar med den tillhörande mjukvaran. Uppdateringar till mjukvaran skickas automatiskt ut till laddstationen, och du kan vara försäkrad om att Halo™ alltid har den senaste mjukvaran och tillhörande funktionalitet. Mjukvaran styr även alla funktioner för laddboxen och vid behov av rapportering eller statistik finns historiken alltid tillgänglig.

Fler fördelar med Halo™ 11kW
  • Uppkopplad med molntjänst
  • 7,5 m fast kabel
  • Marknadens högsta IP-klassning
  • Extra schuko-uttag
  • Skapad av återvunnen aluminium
  • Stilren & kompakt design

Att tänka på för att ladda säkert hemma

Välj en auktoriserad installatör

Det är viktigt att du vet vad som gäller för att din laddning ska bli så säker som möjligt. Med rätt utrustning och med hjälp av en auktoriserad installatör kan du känna dig trygg med att din laddning håller säkerhetsstandarden.

När du laddar din bil hemma ställer du högre krav på din elnät och det är viktigt att det sker under säkra former. Om installationen är dåligt utförd riskerar du att överbelasta anläggningen och risken för brand ökar. Hos Polarpumpen kan du känna dig trygg när du beställer installation av din laddbox som alltid utförs av certifierade elektriker som vet vad de gör. Genom att beställa laddbox med installation från oss får du dessutom möjligheten att utnyttja bidraget för grön teknik, som ger dig upp till 50 % avdrag på den totala kostnaden.

Ladda inte i vägguttaget

Bränder där elbilar har varit involverade har till största del berott på felaktig laddning, till följd av bristfällig installation eller på grund av laddning via ett vanligt vägguttag. Det är därför viktigt att du laddar ditt fordon i en kvalitetssäkrad laddstation och att du använder den på rätt sätt.

Dina vanliga vägguttag är inte utvecklade för att klara av den höga belastning som laddningen innebär och det är därför inte rekommenderat att du laddar bilen i annat uttag än det som tillhör laddboxen. Det är inte heller rekommenderat att använda förlängningssladd i det fall att laddboxen sitter en bit från den plats där du parkerar din bil eftersom det innebär brandfara.

Säkraste lösningen – fullvärdig laddbox med säker installation

Köper du din laddbox tillsammans med installation från en auktoriserad leverantör kan du vara säker på att säkerheten är hög. Väljer du en uppkopplad laddbox ökar säkerheten ytterligare, då den smarta laddboxen kan läsa av förhållandena och anpassa sin energiförbrukning därefter. Du får dessutom möjligheten till att styra och påverka din laddning via telefon eller surfplatta för ökad kontroll och säkerhet.

Vill du ladda säkert och energismart? Välj mellan ett brett sortiment av kvalitetssäkrade laddboxar och få din laddbox installerad av någon av våra certifierade elektriker!

Till laddboxar

Mer om installation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här