Det var inte längesen som akutboendet Biskopsmössan i Borås sanerades för mögel. Men nu bara ett år efter saneringen säger de boende och personalen att de känner av nya problem. Frågan är om saneringen som gick på 6,5 miljoner inte utfördes korrekt.

Otryggt för boende

I en artikel hos Sveriges radio intervjuas Kenneth, en av de boende som på grund av den dåliga luftkvaliteten nu lider av kronisk hosta. Man kan känna det på lukten menar Kenneth som säger att man inte ens behöver gå in på hans rum för att känna det nu bekanta mögeldoften.

Kenneth känner väl igen doften av mögel då han tidigare jobbat mycket med ventilation och berättar för Sveriges radio att det även finns mögel i ventilationsrummet i huset.

Nyöppnat och renoverat?

Akutboendet Biskopsmössan har knappt varit öppen i ett år innan nya mögelproblem har uppstått. Förra året renoverades boendet för över 6,5 miljoner kronor men om detta inte var nog eller om det har gjorts ett dåligt jobb återstå att se.

Biskopsmössan är ett viktigt boende då den huserar de hemlösa som missbrukar eller som håller på att ta sig ur missbruket. Personer hänvisas dit av Socialtjänsten och då är det viktigt att lokalerna är beboeliga.

”Det var en ambitiös renovering”

Anders Solum-Faeste som är enhetschef för Biskopsmössan menar att det var en ambitiös renovering som gjordes då så mycket pengar satsades. Tanken var att renoveringen skulle göra boendet perfekt för alla.

För att lösa problemet har nu Anders Solum-Faeste varit i kontakt med miljökontoret för att utreda om problemet är mögel. Det är nu viktigt att utredning sker snabbt då de boende inte har någon annanstans att ta vägen. Speciellt viktigt är det då Kenneth som tidigare jobbat med asbest, plus minst en till boende med astma, redan har problem med luftvägarna som nu förvärrats under deras vistelse på Biskopsmössan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här