Bergvärmepump bäst i test 2021
Bergvärmepump bäst i test 2021

Vilken bergvärmepump är bäst i test 2021? Vilka egenskaper gör en bergvärmepump tillräckligt bra för att vinna tester, och ge dig så energieffektiv värme som möjligt? En investering i en bergvärmepump kostar dig mellan 80 000- 200 000 kronor, och håller mellan 15 – 20 om man underhåller den, så att välja rätt är särskilt viktigt.  Ta del av Polarpumpens årliga test och få guidning i ditt val.

Den bästa bergvärmepumpen 2021

Daikins patenterade swingkompressor gör att Altherma Geo 3 10kw klarar av att hålla en hög effekt även vid låga temperaturer, dessutom för ett relativt lågt pris. Allt som allt är det en bergvärmepump som ger dig hög besparing, är lätt att använda och med hög komfort.

Så lyder formuleringen för 2021 års bästa bergvärmepump som i år blev Daikin Altherma Geo 3 10kw. Med högsta betyg i bland annat effekt, energiklass, pris och köldmedium och ett totalt betyg på 8,9 av 10 möjliga utnämndes Daikin Altherma Geo 3 10kw av Polarpumpens expertpanel som ett särskilt bra val.

Varför vann Daikin Altherma Geo 3 10kw testet? 

I Polarpumpens bergvärmepumpstest tas såväl teknisk data och funktioner som användarvänlighet och design in i beräkningen. En riktigt bra bergvärmepump bör inte enbart vara energieffektiv och hålla hög effekt. Lika viktiga för den totala upplevelsen är egenskaper som låg ljudnivå, användarvänlighet och garantier.

När Polarpumpens expertpanel jämför värmepumpar är det således helheten som betraktas, och tittar man på helheten utgör Daikin Altherma Geo 3 10kw en mycket bra komplett lösning för de flesta hem!

Daikin Altherma Geo 3 10kw - Den bästa bergvärmepumpen enligt tester 2021

Hela testresultatet för bergvärmepumpar 2021

I Polarpumpens bergvärmepumpstest 2021 har fyra populära bergvärmepumpar från marknadsledande tillverkare synats och jämförts och sedan rankats. Nedan hittar du testresultat och motivering för de bergvärmepumpar som fick högst betyg efter testvinnaren Daikin Altherma Geo 3 10kw.

Bra val – Bosch Compress 7001I LWMF 12 8,3 poäng

Söker du en bergvärmepump med hög effekt, smidig styrning och är i behov av en stor mängd varmvatten är Bosch Compress 7001l LWMF 12 ett bra val för dig! Med högsta betyg i så många som sex av tolv kategorier och en total poäng på 8,3 av 10 förtjänar Bosch Compress en stadig andraplacering i årets test.

Bergvärmepump bäst i test 2021 - Bra val - Bosch Compress 7001I LWMF 12
Bergvärmepump bäst i test 2021 – Bra val – Bosch Compress 7001I LWMF 12

Enkel i drift – Nibe S1255 12kw R 7,4 poäng

Nibe S1255 12kw R fick ett slutbetyg på 7,4 av 10 möjliga, med högsta betyg i bland annat användarvänlighet och energiklass. Sett till effekt och SCOP-värde är det en bra pump, men på grund av det relativt höga priset och en högre totalkostnad över tid tappade Nibe i placering jämfört med de andra värmepumparna i testet.

Bäst i test bergvärme 2021 - Enkel i drift - Nibe S1255 12kw R
Bäst i test bergvärme 2021 – Enkel i drift – Nibe S1255 12kw R

Bra för basbehov – CTC Ecoheat 410 6 poäng

CTC Ecoheat är en enklare bergvärmepump som passar bra för dig med ett lägre energibehov, eller som inte söker efter en bergvärmepump med högst komfort eller som ger den mest kompletta lösningen. Totalt fick CTC 6 av 10 poäng.

Bergvärmepump test 2021 - Bra för basbehov - CTC Ecoheat 410
Bergvärmepump test 2021 – Bra för basbehov – CTC Ecoheat 410

Vilka tester av bergvärmepumpar ska jag ta del av?

Många organisationer gör test av värmepumpar och resultaten kan fungera bra som en guide för dig i valet av bergvärmepump. Ett högt resultat i ett oberoende testresultat är en god indikator på att bergvärmepumpen är ett kvalitativt och bra val. Exempel på sådana tester är Folksams bra val och Energimyndighetens test.

Vidare är det bra att leta efter P-märkningar och EHPA-märkningar på produkterna, då dessa indikerar att värmepumpen genomgått kvalitetstestning och uppvisat goda resultat. Gemensamt för många av de test som finns tillgängliga idag är att de är grundade på teknisk data, och inte lika ofta tar kundens perspektiv eller behov i beaktning.

Värt att veta om Polarpumpens test

Produktchef GustafTesterna som Polarpumpen utför baseras alltid på teknisk data tillhandahållen oss av olika tillverkare. Inför varje test väljer vår expertpanel sedan ut de parametrar som anses vara särskilt viktiga, baserat på erfarenhet och tidigare kunders behov. Eftersom alla hushåll är olika och så även behoven, är det dock viktigt att du alltid kollar på de värden som har störst betydelse för dig.

Kanske bor du i sydligare breddgrader och har ett lägre behov av en hög effekt vid låga utomhustemperaturer? Eller så ställer utrymmet du har ett större krav på värmepumpens dimensioner och storlek. En värmepump som får höga poäng i vårt test kanske ändå inte är det mest passande alternativet för dig, och tvärtom.

Vid osäkerheter kring hur du ska tänka kring ditt val av värmepump rekommenderar vi därför att du kontaktar någon av våra säljare för att få hjälp med att hitta den värmepump som är bäst för just dina förutsättningar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här