Vad kostar en luftvärmepump med installation?

Vad en luftvärmepump kostar med installation ska vi försöka svara på i det här inlägget. Först och främst beror det på vilken boyta du vill att luftvärmepumpen ska täcka. Innan du tar in offerter ska du alltså:

  • Mäta ytan
  • Takhöjden
  • Fundera över planlösningen så att luftvärmepumpen kan utnyttjas maximalt.
  • Andra faktorer som kan spela in är isolering och vad för slags fönster du har, se gärna över dessa.

När du undersökt detta är det dags att välja luftvärmepump. Även om du skulle välja en luftvärmepump som klarar att värma större yta än den du har, är det bara positivt eftersom den ändå inte kommer att förbruka mer energi än vad som faktiskt krävs.

Vad kostar värmepump med installation?

Exempel på installation av luftvärmepump för olika hus

Här kan du läsa om installation av luftvärmepump för olika vanliga hustyper och storlekar och vad det kostar. Även om du skulle välja en som kostar lite mer, kommer det att löna sig i längden eftersom det påverkar dina elkostnader positivt och kan sänka dem med upp till 75%! Under sommaren kan din luftvärmepump användas som en AC, vilket innebär att du inte behöver komplettera med svalka under sommarens varma månader. Alla Polarpumpens luftvärmepumpar är energismarta och kostnadseffektiva, en investering i någon av dessa lönar sig alltid.

Luftvärmepump med installation upp till 100 m2.

Beroende på vart i landet du bor kostar en installation mellan 4000 till ≈ 8000 kronor. En luftvärmepump som värmer upp till 100 m2 ligger oftast mellan 5990 kronor – 13 990 kronor.

Perfekt för exempelvis sommarstuga eller fritidshus, men även i garage eller förråd för att skydda dessa från fukt. Genom att ha underhållsvärme som drar mycket lite el på din luftvärmepump, slipper du oroa dig för skador på hus och prylar. Vi tipsar också om att ha en luftvärmepumpen på underhållsvärme i din sommarstuga eller fritidshus, då slipper du problem med frusna rör, mögel och fukt, när huset inte används.

Luftvärmepump i sommarstuga
En luftvärmepump installerad i din sommarstuga eller fritidshus kommer att spara dig pengar i slutändan.

Luftvärmepump med installation upp till 150 m2 boyta 

Beroende på vart i landet du bor kostar en installation mellan 4000 till ≈ 8000 kronor. En luftvärmepump som värmer upp till 150 m2 ligger oftast mellan 10 000 kronor – 27 000 kronor. De dyrare luftvärmepumparna har ofta också en luftreningsfunktion och kan styras med Wi-Fi.

Dessa är populära i vanliga enplansvillor, men kan också användas i fritidshus och sommarstugor då många av dem klarar att värma hus vid -30 minusgrader. Med andra ord kan den klara att värma hus som inte används på regelbunden basis.

Luftvärmepump med installation upp till 200 m2 boyta 

Beroende på vart i landet du bor kostar en installation mellan 4000 till ≈ 8000 kronor. En luftvärmepump som värmer upp till 200 m2 ligger oftast mellan 11 000 kronor – 32 000 kronor.

Som tidigare konstaterat så är en bra luftvärmepump en investering i ditt boende som i slutändan kan spara dig mycket pengar. Det faktum att många modeller också har en luftreningsfunktion och AC gör en luftvärmepump nästintill oumbärlig.

En luftvärmepump måste installeras av certifierad kyltekniker 

Det är av yttersta vikt att installationen utförs av en certifierad installatör, både för din och din försäkrings skull och också för att din nya luftvärmepump ska fungera korrekt.

TIPS! Glöm inte att du gott kan använda ROT-avdraget till installationen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här