Idag när många av oss ska välja en ny luftvärmepump är vi mycket intresserade av effekt, COP-värden och besparingsmöjligheter, men inte lika noggranna med att fråga om luftreningssystemen. För dig som är pollenallergiker kan det vara av stor betydelse att välja en luftvärmepump som är särskilt utrustad för att kunna hantera pollen eller damm.

Allergivänliga luftvärmepumpar

Idag har de flesta luft-luftvärmepumpar någon form av luftreningssystem eller luftreningsfilter, som tar bort det grövre dammet och ser till att din inomhusluft renas kontinuerligt. Men för dig som får besvär av pollen finns det några luftreningssystem som du ska titta särskilt noga efter. Det finns nämligen avancerade luftreningssystem som har tagits fram i samråd med ledande hälsoexperter.
QuaternityFlashStreamer

Rekommenderade luftreningssystem

Norges Astma- och Allergiförbund har testat och rekommenderat Toshiba Polar som en pollenanpassad luftvärmepump. Toshibas allergivänliga luftvärmepump är utrustad med ett luftreningssystem som använder joniseringsteknik för att leta upp oönskade partiklar, som mögel, pollen och damm, och neutraliserar dem.

Viktigt med ventilation

En annan bra egenskap att leta efter hos en allergivänlig värmepump är, förutom ett bra luftreningssystem, att pumpen ska vara utrustad med ventilation. Med dessa två kombinerade egenskaper så kan du få in frisk luft i ditt hem utan att behöva besväras av pollen. På så sätt får du ett bra inomhusklimat i hela huset och slipper stänga in dig i ett rum för att komma undan din pollenallergi. Daikins Ururu Sarara har länge varit den enda luft-luftvärmepumpen som både har ett bra luftreningssystem och ventilation.

Vill du läsa mer om vilka luftreningssystem som de olika värmepumpstillverkarna använder, så kan du hitta mer matnyttig information på Polarpumpens hemsida.

Läs mer om luftvärmepumpar för värme och kyla i hus och villor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här