Normbrunn-16

Normbrunn -16, den nya vägledningen för att borra brunn, har just publicerats. Funderar du på att skaffa bergvärme och borra en energibrunn, bör du ta en titt på detta dokument.

Vad är Normbrunn -16?

Normbrunn -16 är en vägledning för brunnsborrning. Dokumentet är i första hand avsett för brunnsborrare, och används även vid certifiering av brunnsborrare. Normbrunn -16 ska också användas av handläggare som hanterar brunnsärenden hos landets kommuner, men här finns även viktig information för fastighetsägare, som vill skaffa brunn eller energibrunn. Exempelvis, finns här en praktisk checklista för fastighetsägare.

Vad har ändrats?

Till stor del har Normbrunn -16 samma innehåll som Normbrunn -07. De stora skillnaderna är att här finns information runt borrning i förorenade områden, vattenskyddsområden samt borrning av större anläggningar.

Vem ligger bakom Normbrunn -16?

Dokumentet är en uppdaterad version av Normbrunn -07 och har skapats av SGU (Sveriges Geologiska Undersökning) tillsammans med Socialstyrelsen, RISE (tidigare SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), Geotec, Avanti och SKVP.

Till Normbrunn -16

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här