Värmepumpar säljs precis som många andra varor mest säsongsvis. Något som kan tyckas underligt då många värmepumpar kan användas för både kyla och värme. Vårt bästa tips till dig är att köpa din värmepump nu – så slipper du lång väntetid och har det varmt hemma när hösten anländer.

Många väntar med inköpet av värmepump tills det börjar bli kallt, men är du smart, slår du till redan nu!

Skaffa värmepump på sommaren

Det finns flera anledningar till varför det kan vara smart att investera i en värmepump redan nu;

  • Du kan vara säker att du har värme i ditt hem innan det blir kallt.
  • Kort väntetid på installation
  • Du kan använda den för kyla under de varmaste sommarveckorna
  • Värmepumpen kan användas för luftrening mot allergier såsom pollen och gräs – en mycket bra värmepump till detta är Daikin Ururu Sarara
  • Det är oftast lite lägre priser under lågsäsong

Beställning och installation

Då sommaren ses som en lågsäsong på värmepumpsmarknaden kan du räkna med att du inte behöver vänta länge på att få värmepumpen installerad. Under högsäsongen är det ett högre tryck och man kan ibland behöva vänta längre, speciellt på populära modeller såsom Fujitsu LM Slim. LM Slim är helt utvecklad för vårt nordiska klimat och har alla funktioner du kan tänkas behöva och väldigt ofta inser man inte behovet av värme förrän man redan fryser. Åtgärda det redan nu och slipp frysa i vinter och svettas i sommar.

Ytterligare en fördel kan vara att det finns möjligheter att ge dig som kund lite extra tid om det behövs, om du vill ha en utförligare förklaring hur din värmepump fungerar eller om det är något annat du tycker känns utmanande. Till exempel så har Daikin C35 en närvarosensor som kan vara intressant att förstå sig på.

Då du som kund bör vara hemma när din värmepump ska installeras kan du under sommaren sola, arbeta eller fika i trädgården då installatören gör sitt jobb. Fikar du – glöm inte erbjuda installatören en kopp kaffe bara!

Använd din värmepump redan nu

Något, som lätt glöms bort, är att du kan använda kyl-läget på din värmepump. Det är ju sagt att sommaren ska komma nästa vecka, och då kan det vara skönt med en luftkonditionering. Att luftvärmepumpen även renar luften är ytterligare ett plus då många allergier blir svårare under sommarhalvåret.

Har du redan en värmepump? Se vårt inlägg om hur du bör ta hand om din värmepump under sommaren! 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här