Vi är stolta över att kunna presentera en samling sidor med information om ventilation. Ventilation är tätt kopplat till uppvärmning och fukt i hus, som vi också arbetar med. Därför känns det självklart att satsa lite mer även på ventilation.

barn med fläkt Nya informationssidor

God ventilation är en förutsättning, för att både hus och de som bor i huset ska må bra. I vår nya ventilationsguide kan du lära dig mer om hur ventilation fungerar och varför det är så viktigt.

» Till ventilationsguiden

Hur fungerar ditt ventilationssystem?

Det finns ett antal olika ventilationssystem. Det finns självdragsventilation, mekanisk frånluft och mekanisk till- och frånluft. Dessutom kan de mekaniska ventilationssystemen användas ihop med värmeåtervinning. Vi går igenom de olika ventilationssystemen, dess fördelar och nackdelar, samt hur du kan spara energi med olika sorters ventilation.

» Jag vill läsa på om olika ventilationssystem

Hur ventilation påverkar huset

Vi går också igenom hur ventilation hänger ihop med fyra olika temaområden:

Att ventilera in kall utomhusluft, innebär att man gör en energiförlust. Samtidigt är ventilationen livsviktig, för att både huset och dess inneboende ska må bra. Med smarta lösningar som ventilationsvärmeväxlare och frånluftsvärmepumpar, kan man minska energiförlusterna vid ventilation drastiskt.

Många renoveringar görs för att spara energi. Man byter ut till nya välisolerade fönster, tilläggsisolerar eller byter värmekälla. Det är viktigt att man inte glömmer bort ventilationen vid renoveringsprojekt, för renoveringen kan ge oönskade konsekvenser.

Med dålig ventilation ökar risken för problem med fukt. I en fuktig miljö trivs mögel och röta, som i sin tur kan ge allvarliga problem med hälsan och försvaga husets konstruktion.

Välkommen att besöka våra nya sidor om ventilation!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här