solceller och värmepump

Värmepumpar har under perioden 2007-2011 stått för en minskning av CO2-utsläppen om upp till 155 000 ton i Danmark. Detta ska ställas i relation till solcellar under samma period kan tillräkna sig en minskning om ”bara” 5 500 ton, trots en ökad popularitet bland solceller i Danmark under det senaste decenniet. Siffrorna kommer från en färsk rapport utförd av danska Naturskyddsföreningen.

Under fyraårsperioden ökade antalet installerade värmepumpar med 221 % medan antalet installerade solceller motsvarande ökade med så mycket som 2100 %.

Torben Chrintz på danska Naturskyddsföreningen har en teori om att solceller är så pass mycket populärare än värmepumpar på grund av en starkare och bättre produktmarknadsföring.

Dessutom tror Naturskyddsföreningen att danskarna kan vara motvilliga mot värmepumpar på grund av de barnsjukdomar som värmepumpar har fått vara med om under tidigare år. Nu är dock kvaliteten betydligt säkrare och priserna lägre och en avsevärd ökning av försäljning av värmepumpar förutspås.

Källa: energy-supply.dk

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här