Få effektiv uppvärmning av poolen med en poolvärmepump

Få högst energibesparing med en poolvärmepump till poolen

Vad är egentligen fördelen med en poolvärmepump? Att värma poolen är ett bestyr som många gärna vill ska gå till så smidigt och billigt som möjligt. När det kommer till uppvärmning av pool är det därför frågan om hur lång tid det tar för poolen att bli varm, och hur mycket uppvärmningen kommer kosta som folk tänker på när de väljer uppvärmningskälla.

Få högst energibesparing med en poolvärmepump till poolen
Få högst energibesparing med en poolvärmepump till poolen

Med en poolvärmepump kan du spara upp till 85 % av din energiförbrukning, jämfört med om du använder en poolvärmare.

I Sveriges kyliga och ibland mycket molniga sommarklimat kan vi inte vara säkra på att solen och utomhusluften kommer skänka oss tillräckligt mycket värme för att våra poolen ska hålla sig varm under en längre period. Genom att utnyttja en energieffektiv teknik, som den som återfinns i värmepumpar, kan du frigöra dig från dessa hinder och säkerställa att din pool håller rätt temperatur säsongen ut. Dessutom för mycket låga omkostnader.

En poolvärmepump är ett smart val för plånboken

När du väljer uppvärmningskälla finns det alltid två vägar att gå. Antingen kan du välja den billigaste investeringen, vilket ofta innebär ett mindre energismart system, eller så väljer du lite mer långsiktigt. En poolvärmepump må kosta lite mer att köpa än en poolvärmare, men den använder också avsevärt mycket mindre energi under drift. Faktum är att en poolvärmare har en avsevärt högre energiförbrukning än en poolvärmepump, vilket gör den till ett sämre val om du vill ha låga omkostnader långsiktigt.

Med tanke på att uppvärmningen är den kostnad som är störst efter själva inköpet och bygget av poolen, är uppvärmningskällan du väljer därmed avgörande för hur mycket du kommer betala för din pool framöver.

Bada varmare och längre för mindre pengar

En pool kan många gånger vara en stor investering som du gör för framtiden. Inte nog med att du får underbar och lyxig avkoppling i din egen trädgård, en pool höjer även värdet på huset om du någon gång funderar på att sälja. För att få ut så mycket som möjligt av din investering bör du välja en uppvärmningskälla som inte bara ger dig en så stor energibesparing som möjligt, utan som också tillåter dig att utnyttja poolen så mycket det bara går.

Begränsa inte badsäsongen till sommaren, låt poolen bli en plats för avkoppling och gemenskap även under våren och hösten.

Med en poolvärmepump kan du förlänga badsäsongen med flera månader, och göra poolen badvänlig från tidig vår ända in på hösten.

Läs mer om poolvärme och poolvärmepumpar här: Effektiv uppvärmning för din pool – för låga omkostnader

Läs mer om poolvärme och poolvärmepump

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här