Behöver jag köpa en avfuktare?

Det finns många anledningar till varför du ska köpa en avfuktare. För det första – vi är inne i augusti, rötmånaden, med allt vad det innebär. Torkar inte din tvätt? En avfuktare i tvättstuga/badrum löser det. Läs vidare om de många fördelar en avfuktare kommer med som man kanske avfuktare i huset?inte alltid tänker på.

Har jag fukt i bostaden?

Misstänker man fukt i bostaden är det bra om man gör någonting åt det så fort som möjligt. Fukt kan nämligen orsaka skador som kan vara svåra att reparera. De första tecknen att hålla utkik efter i din bostad kan vara till exempel vara:

  • Din tvätt torkar inte eller tar väldigt lång tid på sig att torka
  • Det finns kondens på väggar
  • I källaren eller på vinden känns luften fuktig
  • Färg och tapeter som släpper
  • Missfärgningar
  • Det kan lukta lite unket, lite som källardoft

Det är dock inte alltid det syns eller märks. För att veta säkert är det bra att ha en fuktmätare hemma till hands. Särskilt om du har krypgrund eller källargrund, dessa har mer tendens att skapa fukt i bostaden då värme möter kyla mellan grund och bostad – därför bildas kondens (fukt).

Varför ska jag köpa en avfuktare?

Det finns flera anledningar till varför en avfuktare är bra att ha. En avfuktare tar inte bara bort fukten i huset och ger dig behagligare inomhusklimat – den förhindrar också att röta och mögel tar sig in. Nu under sensommaren har många problem med röta och bananflugorna som kommer med den. Det går inte att ha frukt eller grönt framme utan att de äckliga små varelserna är på dem. Har du mat framme bildas det också snabbt bakterier som gör dig magsjuk. En avfuktare hjälper dig att hålla bostaden i skick helt enkelt.

 

Täcker min försäkring mögel?

I vissa fall får man se upp om man upptäcker mögel hemma. Kommer det fram att mögel bildats på grund av fukt under en längre tid, kan detta ses som bristande tillsyn av husägaren och därmed nekas försäkringspengar. Däremot så täcker de flesta hemförsäkringar fukt i bostaden, därför är det mycket viktigt att upptäcka det i tid och att kontinuerligt hålla koll.

Hjälp med avfuktare

Känner du dig osäker på vilken avfuktare som passar var, och vad man egentligen ska investera i, kan du alltid höra av dig till oss.

Råd och kontakt inför köp

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här