Trygghetsvakten avfuktare för vind och krypgrund

Om du behöver en avfuktare på vinden, rekommenderar vi att du väljer TrygghetsVakten Vind. TrygghetsVakten erbjuder marknadens bästa avfuktare – vi förklarar varför.

Slipp problem med fukt på vinden

En stor fördel med TrygghetsVaktens vindsavfuktare är att du slipper täppa igen utrymmet som ska avfuktas helt och hållet. Detta ger ett tryggt system i och med att fuktförhållandena på vinden inte förfaller snabbt, om det exempelvis skulle vara strömavbrott. TrygghetsVaktens produkter har dessutom en mycket lång hållbarhet, så du kan känna dig trygg med fuktsituationen på vinden i decennier.

Marknadens smartaste vindsavfuktare

TrygghetsVakten Vind är i grunden en hygrodynamisk avfuktare, men den uppgraderade versionen Classic innehåller även termisk avfuktningsteknik. Den hygrodynamiska tekniken innebär att TrygghetsVakten Vind avfuktar vinden med hjälp av ventilation, men endast då luftfuktigheten utomhus är tillräckligt låg. TrygghetsVakten Vind mäter temperatur och luftfuktighet utomhus och inomhus, och anpassar åtgärden efter den aktuella situationen. Det är smart!

Med den uppgraderade versionen TrygghetsVakten Vind Classic inkluderas även en termisk avfuktare – som utnyttjar värmeteknik. Med hjälp av en värmeslinga värms vinden upp, och på så vis minskar den relativa luftfuktigheten. TrygghetsVakten Vind Classic utnyttjar naturlig ventilation så långt det är möjligt. Värmeslingan används då förhållandena på vinden behöver åtgärdas och luftfuktigheten är för hög utomhus. Dessutom avvaktar TrygghetsVakten Vind lite, eftersom hög luftfuktighet under korta perioder inte räcker för att mögel och röta ska få fäste.

I och med att åtgärderna anpassas efter stundens förutsättningar är TrygghetsVakten Vind både säker, effektiv och ekonomisk.

Ska jag välja Start eller Classic?

Generellt gäller att man ska välja TrygghetsVakten Vind Start om man vill undvika problem, exempelvis om man har konstaterat höga fuktnivåer på vinden, men inte har hittat något mögel eller röta. Om man däremot redan har haft och åtgärdat problem med mögel och röta, bör man välja TrygghetsVakten Vind Classic.

Samtidigt är det bra att veta att Sverige har en mycket hög genomsnittlig luftfuktighet. I juli ligger den relativa luftfuktigheten i genomsnitt på 70-80 % i Sveriges inland och något högre vid kusterna. I januari ligger den genomsnittliga luftfuktigheten på 85-95 % i hela landet och då hjälper det föga att ventilera in utomhusluft på vinden. (Källa SMHI) Vill du vara helt säker, ska du välja TrygghetsVakten Vind Classic.

TrygghetsVakten Vind eller TrygghetsVakten Vind Classic?

Flexibelt avfuktningssystem

TrygghetsVakten Vind är ett flexibelt system, som kan kompletteras och byggas ut med extra fläktar eller värmeenheter för stora eller avdelade vindar. Om du väljer att börja med TrygghetsVakten Vind Start kan detta system senare uppgraderas till Classic med en värmeslinga, om behovet finns. Det finns även möjlighet att utöka avståndet mellan styrenhet och fläkt, samt mellan styrenhet och eluttag.

Beställ TrygghetsVakten Vind

Du hittar TrygghetsVakten Vind i vår butik (Polarpumpen).

Till vindsavfuktare från TrygghetsVakten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här