vad kostar en pool?

”Vad kostar en pool?”, är en stor fråga som har många svar. Först och främst måste man reda ut vilken slags pool det gäller, är det en nedgrävd pool eller en ovanmark? En nedgrävd pool kommer med en del andra kostnader som en ovanmarkspool inte gör exempelvis.

Här går vi igenom vanliga kostnader i samband med pool och hur man kan tänka för att få mest pool för pengarna.

ovanmark pool
Ovanmark eller nedgrävd pool är frågan

Nedgrävd pool eller ovanmark?

Skillnaden här är given – en placerar du enkelt på utvald del av tomten och fyller med vatten, den andra måste du anlita en firma för, som gräver ner din pool. Beroende på underlag kan det kosta mindre eller mycket. Är det mycket berg och stenar kan det bli mer kostsamt att gräva gropen där poolen ska vara.

Det har också med material att göra, en nedgrävd pool är en investering i bostaden du inte kan ta med dig när du flyttar, medan en ovanmark är flyttbar. En ovanmark pool kan du också montera själv, medan en nedgrävd kommer du att behöva ta in extern hjälp för installation.

Dessa är viktiga faktorer att väga in när du ska investera i en pool – det kan bli en billig investering och det kan också bli en dyr, helt beroende på vad din ekonomi tillåter och vad som är viktigt för dig.

Sammanfattningsvis: Köper du en pool som ska vara nedgrävd, köper du inte bara poolen, det tillkommer också kostnader för arbetet med den. En ovanmark pool beställer du enkelt hem och monterar.

Vad kostar poolen att ha igång?

Åter igen så är detta en bekvämlighetsfråga. En poolvärmepump i poolen förlänger poolsäsongen, men det är ingen nödvändighet. Många väljer dock att investera i en, för vem vill inte ha förlängd poolsäsong? Väljer du en energismart poolvärmepump istället för en poolvärmare, behöver det inte synas avsevärt på din elräkning, men köper du en billigare poolvärmepump, kan det ha en större effekt på vad du betalar för elen under tiden du använder poolen. Läs mer om fördelarna med en poolvärmepump här.

Väljer man att lita på solen i Sverige i stället, är man inte bara underbart positiv, man vill nog inte heller ha en längre poolsäsong än nödvändigt ☺️

Vad kostar pooltillbehör?

Det är en fråga som är högst individuell och beroende på vilken slags pool du köpt. En nedgrävd pool, som är en ganska stor ekonomisk investering, behöver en del tillbehör för att hålla så länge det går. Vi råder till minst:

Med dessa förlänger du din poolsäsong och håller den i toppskick. Du kan också behöva en del av dessa till en ovanmark pool för bekvämlighetens skull, det finns särskilda tillbehör för just dessa, men också de som passar både och.

Med en poolrobot blir en lummig trädgård inga problem!
Med en poolrobot blir en lummig trädgård inga problem!

Vad blir totalkostnaden för poolen?

Det viktigaste att komma ihåg är att det finns vissa kostnader i samband med ett poolköp som inte går att förhandla om – om du bestämt märke, ovanmark eller nedgrävd till exempel. Det man kan göra för att vinna ekonomiskt på ett poolköp är att jämföra priser, begära in offerter och sedan satsa fullt ut på energismarta tillbehör som i slutändan kommer att spara dig mycket pengar.

Vill du ha råd kring hur du ska tänka med ditt poolköp och eventuella tillbehör? Varmt välkommen att kontakta oss!

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här