Det är inte alla som tänker på att det går att spara energi med en markis. Du får en behaglig temperatur inomhus och skyddas mot solen ute. Vi förklarar hur du kan sänka energikostnaderna.

terrassmarkiser skyddar mot sol
En terrassmarkis skyddar mot sol och värme både inomhus och utomhus.

Skydd mot solen

En markis ger skydd mot solen. Med en terrassmarkis skyddas du mot sol både inne och ute. Du får en skön skuggad plats utomhus, men samtidigt skyddas utrymmet innanför mot sol, då fönsterna skuggas.

Så sparar det energi

När fönsterna skuggas, minskar värmen inomhus. På så vis kan du slippa dra igång luftkonditionering och fläktar, eller åtminstone köra dem på en lägre effekt. Terrassmarkisen har inga driftskostnader, till skillnad från luftkonditioneringen eller fläkten.

Markiser är dessutom mycket effektiva solskydd, i och med att de stoppar solljuset innan det når fönstret. Solskydd som placeras på insidan av fönstret hjälper inte i samma utsträckning, då det skapas ett mycket varmt utrymme mellan exempelvis gardinen och fönstret. Detta mycket varma utrymme blir som ett element, som värmer upp rummet innanför, även om man slipper det direkta solljuset.

Behagligare klimat både ute och inne

En terrassmarkis skapar ett behagligare klimat, både ute och inne. Varma dagar kan terrassmarkisen ge välbehövlig svalka samt en möjlighet att vara utomhus och utnyttja uteplatsen.

Med en behagligare temperatur inomhus, mår man bättre och orkar lite mer. Dessutom sover man betydligt bättre, när det är svalare, vilket också bidrar till mer energi under dagen.

Du hittar terrassmarkiser på 140kvadrat.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här