så kan en vedeldad badtunna öka ditt välmående

Vet du vilka positiva effekter ett bad i en badtunna kan ge din kropp? Förutom det mest uppenbara – att det är väldigt mysigt och ger en avkopplande stund, finns det flera psykologiska och fysiska fördelar du kan läsa om här.

Vedeldad badtunna i glasfiber är ett mysigt och kostnadseffektivt alternativ

Med en vedeldad badtunna i glasfiber kommer du nära naturen. Låt den bli naturligt varm med hjälp av veden och njut av tystnaden omkring dig. Tack vare sin glasfiberklädda insida slipper du flisor i rumpan och bakteriehärdar. En vedeldad badtunna är dessutom kostnadseffektiv, då den inte kräver någon el. Det betyder också att du kan placera den vart du vill i trädgården, på bryggan eller där du föredrar, utan att bekymra dig om att ha tillgång till el.

så kan en vedeldad badtunna öka ditt välmående
Kom nära naturen med en vedeldad badtunna

De fysiska fördelarna med att bada badtunna

Forskning visar att varmt vatten får leder och muskler att slappna av. Att bada badtunna är viktigt för ömma kroppar och stela leder, eftersom det varma vattnet mjukar upp. Efter fysisk träning till exempel – lägg dig i ett bad och känn hur träningsvärken blir ett minne blott. Ett annat exempel är när du suttit länge på kontoret och inte arbetat så ergonomiskt som du borde – ett bad i badtunna hjälper!

Badar du på kvällen innan läggdags, kan detta också hjälpa din sömn. Att bada badtunna har även visat sig sänka blodtrycket, vidga blodkärlen och kan sänka din puls. Det kan också ha samma kaloribrännande effekt som en rask promenad, och ångan kan öppna din täppta nästa och lindra hosta vid en förkylning.

Fysiska fördelar med att bada badtunna:

 • Ger avslappning för leder och muskler – minskar träningsvärk och ömhet
 • Minskar ömhet efter långa stunder av stillasittande
 • Förbättrar sömnen
 • Sänker ditt blodtryck
 • Vidgar dina blodkärl och sänker din puls
 • Fettförbrännande
 • Lindrar förkylningssymtom som täppt och snorig näsa och hosta
så kan en vedeldad badtunna öka ditt välmående
TIPS! Har du en vedeldad badtunna, värm upp den på dagen så att vattnet blir ljummet, när du sedan ska bada är det bara att elda på igen och vattnet blir varmt på nolltid.

De psykiska fördelarna med att bada badtunna

Att nästan ständigt vara uppkopplad påverkar den mänskliga hjärnan. Det gör också vardagsstress, för mycket jobb, oro över diverse världslägen, stigande bolåneräntor och energipriser. Att ha en egen oas av lugn och avkoppling borde vara ett måste för alla. En vedeldad badtunna kan hjälpa dig att koppla av, det sänker din puls och gör dig mer harmonisk.

Forskning visar också att bada badtunna faktiskt kan hjälpa mot depressiva känslor och göra dig lyckligare. De sociala aspekterna spelar också in – sjunk ner i det varma vattnet tillsammans med familj eller vänner, glöm inte att tillsammans är man aldrig ensam.

Släpp loss endorfinerna i din vedeldade badtunna samtidigt som du drar in alla naturens dofter ner i dina lungor, det kommer att göra underverk för hela kropp och hela ditt psyke.

Psykiska fördelar med att bada badtunna:

 • Minskar oro och stress
 • Verkar avkopplande
 • Kan minska depressiva känslor och nedstämdhet
 • Frigör endorfiner – ökar ditt allmänna välmående

Tips när du ska köpa vedeldad badtunna

Vi tipsar om att inte köpa en badtunna helt gjord i trä. Köp istället en med utsida i trä, men som är klädd i glasfiber. Glasfiber är lättare att rengöra, och samlar inte på sig bakterier på samma sätt som en i trä gör. Du slipper också bekymmer med läckage när du köper en vedeldad badtunna klädd i glasfiber. Med en vedeldad badtunna slipper du störande ljud eftersom den är helt tystgående.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här