Reparation av värmepump ger rätt till rotavdrag
I början av året sänktes ROT-avdraget

I ett tidigare inlägg skrev vi om ROT-avdraget och om det går att få skattereducering på reparation av sin värmepump. Kammarrätten i Jönköping har i en dom fastställt detta, men hur kommer det att bli i fortsättningen? Vi har ivrigt väntat på en uppföljning från Skatteverket och de har nu kommit med ett ställningstagande.

Skatteverkets ställningstagande för reparationer

Skatteverket meddelar att reparationer av sådana maskiner och inventarier som är fast monterade i din bostad ger möjlighet till ROT-avdrag. Skattereduceringen gäller alltså reparation för de maskiner i hemmet som anses nödvändiga för att förse bostaden med värme och vatten.

Vad innebär detta för värmepumpar?

Vi kan därmed konstatera att avdraget även gäller för reparationer av värmepumpar. Avdraget gäller arbetskostnaden och bra att tänka på är att reduceringen som vanligt inte gäller för nytt material eller liknande till din värmepump. ROT-avdraget gäller precis som tidigare inte på arbetskostnaden för service.

Behöver du beställa reparation av din värmepump och funderar på hur skattereduceringen fungerar? Vi hjälper dig med ROT-avdraget och tipsar om vad du bör tänka på.

Läs Skatteverkets ställningstagande här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här