Början av sommaren har inte direkt skämt bort oss med värme. I slutet av juni låg den högsta temperaturen under dagen på en bit under 20°C i södra halvan av landet och en bra bit under 20°C i de mer nordliga delarna, med snö på midsommar. Det är för sådana temperaturer som KMP Evolution poolvärmepump har utvecklats.

KMP Evolution – bra när det behövs

Vid utvecklingen av KMP Evolution fokuserade tillverkarna på de låga temperaturer, som vi ofta har i Sverige. En poolvärmepumps effektivitet sjunker naturligt vid lägre temperaturer utomhus, eftersom poolvärmepumpen hämtar värme från luften. Men en KMP poolvärmepump håller ett högt COP-värde, även vid kallare utomhustemperaturer.

COP-värde vid olika temperaturer för KMP Evolution 09
KMP Evolution har ett COP-värde på över 4 vid 15°C, vilket innebär att du får mer än 4 gånger så mycket energi som poolvärmepumpen gör av med. 15°C motsvarar ungefär medeltemperaturen i södra halvan av landet under sommaren.

Du vet vad du får

Många tillverkare redovisar bara COP-värdet vid 24°C i luften och en temperatur på 27°C i poolen, som poolvärmepumpen ska hålla. Det säger sig självt att detta inte är en realistisk situation stora delar av sommaren i Sverige, men siffrorna blir imponerande höga, när poolvärmepumpen får jobba så lugnt. Med KMP Evolution vet du vad du får.

– Hitta KMP Evolution poolvärmepump hos polarpumpen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här