Polarpumpen, som är Nordens största leverantör av värmepumpar på internet, är numera även störst i Norden på Mitsubishi luft-vattenvärmepumpar mot villakunder.
– Jag tror att anledningen till att vi har växt inom just luft-vattenvärmepumpar beror på ökad kunskap, intern kompetens och vårt nätverk med installatörer, säger Niklas Eriksson, inköpschef och partner på Polarpumpen.

De senaste åren har värmepumpsbranschen kunnat se en ökad efterfrågan av luft-vattenvärmepumpar. Något som kan bero på att produkterna har blivit betydligt mer lätthanterliga och lättförståeliga än vad de var för fem år sedan, vilket välkomnas av både kunder och installatörer.

Vi ser att allt fler väljer luft-vattenvärmepumpar framför bergvärme, vilket har sin förklaring. Bergvärme är en relativt komplex produkt som kräver utfärdat tillstånd medan luft-vattenvärmepumparna har blivit mycket enklare att hantera och kostar hälften så mycket, säger Niklas.

Varför är Polarpumpen störst?

Att Polarpumpen nu är störst i Norden på Mitsubishi luft-vattenvärmepumpar till villaägare tror Niklas beror på den interna kompetensen. Ibland köper kunder en luft-vattenvärmepump som ska användas ihop med ett gammalt värmesystem, ibland ska ett helt nytt system sättas in. I båda fallen behövs det kunnig och erfaren personal som kan ge råd både före och efter köpet.

Många andra återförsäljare är jätteduktiga på att sälja luft-vattenvärmepumpar men faller på att underhålla servicen efter köpet. Tack vare vårt stora nät med installatörer kan vi hjälpa kunden snabbt om det skulle uppstå problem, säger Niklas.

Mitsubishi Split Ecodan

Vilken luft-vattenvärmepump rekommenderas?

Jonas Sjöström är specialiserad rådgivare inom luft-vattenvärmepumpar och berättar att en luft-vattenvärmepump gärna får innehålla en ny vattentank för att få den bästa möjliga verkningsgraden. Att koppla ihop den nya värmepumpen med ett gammalt värmesystem är ingen bra lösning på lång sikt menar han.

En annan bra egenskap att leta efter är en värmepump som transporterar gas mellan inne- och utedelen. Eftersom gas inte kan frysa tål värmepumpen långvariga strömavbrott. Den luft-vattenvärmepump som har dessa egenskaper är bland annat Mitsubishi SW 75 SPLIT, säger Jonas.

Läs mer om SW 75 SPLIT och Mitsubishis andra luft-vattenvärmepumpar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här