Snart kommer de efterlängtade PKE-modellerna från Panasonic. Panasonic fortsätter att vara stora på den svenska värmepumpsmarknaden och därför ser många med spänning fram emot de nya modellerna.

Panasonic har teknikutveckling i fokus

Panasonic arbetar ständigt med teknikutveckling och strävar efter att göra sina luftvärmepumpar allt bättre. De nya modellerna ingår i Panasonics tidigare succéserier och är helt enkelt nya varianter av redan beprövade modeller.

Nya uppföljare till Panasonics framgångsrika värmepumpar

Nya Panasonic HE9PKE är en ny version av HE9NKE, liksom HE12PKE är en ny version av den starkare varianten HE12NKE. Panasonics HE-serie kallas också Panasonic Flagship och tillhör de populäraste värmepumparna i Sverige.

Panasonic HE-NKE

På samma sätt är NE9PKE och NE12PKE nya versioner av NE9NKE och NE12NKE. Denna serie har också varit omåttligt populär och ligger lite under HE-serien i pris.

Bland de nya Panasonic-modellerna finns:

  • HE9PKE
  • HE12PKE
  • NE9PKE
  • NE12PKE
  • CE9PKE
  • CE12PKE

De nya modellerna har bättre SCOP-värden

Det Panasonic främst verkar ha arbetat på är att få till ännu bättre SCOP-värden, eftersom de nya modellerna preliminärt har bättre SCOP-värden än de senaste NKE-modellerna.

HE9PKE utlovar ett SCOP-värde på 4,90 jämfört med HE9NKE, som hade ett SCOP-värde på 4,74. På samma sätt ska nya NE9PKE ha ett SCOP-värde på 4,50, mot NE9NKE:s SCOP-värde på 4,36.

SCOP-värdet är också det man främst bör titta på när man skaffar en luftvärmepump, då det visar på hur många gånger mer energi man kan få tillbaka från värmepumpen, mot den energi som går åt till att driva den. SCOP-värdet är också ett värde som tar hänsyn till temperaturförändringarna över året, jämfört med COP-värdet, som bara tittar på effektiviteten vid en specifik temperatur.

Nya modeller lagom till hösten

Panasonics nya modeller väntas till månadsskiftet augusti-september, lagom till hösten då värmepumpsmarknaden är som mest aktiv. Många skaffar en värmepump under hösten, för att ha en ny fräsch värmepump lagom till vintern. Går du i samma tankar?

Hitta Panasonic-luftvärmepump här

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här