Optimera din luft-luftvärmepump
Optimera din luft-luftvärmepump

Med hjälp utav smarta tillbehör kan du anpassa din luft-luftvärmepump, så att du får det där lilla extra. Vill du få bättre koll på uppvärmningen? Vill du öka luft-luftvärmepumpens livslängd, eller se till att den blir lite tystare? Här hittar du tipsen, om hur du kan optimera din luft-luftvärmepump.

1. Få kontroll på uppvärmningen var du än befinner dig

Ett av de mest efterfrågade tillbehören är fjärrstyrning. Med fjärrstyrning får du koll på uppvärmningen oavsett var du befinner dig. Du kan ändra inställningarna och blir varnad om något med uppvärmningen inte fungerar som det ska. Välj mellan WiFi-styrning och SMS-styrning och kontrollera sedan uppvärmningen med hjälp av en smidig app i din mobil.

2. Öka livslängden med extra skydd

Snö, regn och smältvatten är en utmaning för luft-luftvärmepumpens utedel. Snö som rasar ned från taket kan skada utedelen, och smältvatten från taket som fryser på kan i värsta fall få utedelens fläkt att frysa fast. Med ett värmepumpstak eller värmepumpsskydd kan du ge din luft-luftvärmepump lite extra skydd från vädrets makter och se till att luft-luftvärmepumpen håller lite längre.

3. Extra tyst luft-luftvärmepump

Ibland kan ljud från luft-luftvärmepumpen spridas och förstärkas genom väggen. Med hjälp av extra stora vibrationsdämpare blir luft-luftvärmepumpen tystare, och ännu tystare blir det om du placerar luft-luftvärmepumpen på ett markstativ. Tänk också på att sköta underhållet, eftersom en smutsig luft-luftvärmepump kan låta mer.

4. Avledning av dräneringsvatten

Det kommer vatten från luft-luftvärmepumpens utedel, när den ger värme på insidan, och det kan komma mycket vatten på ett dygn. Med hjälp utav ett dräneringstråg samlas vattnet upp och du kan leda bort det, så att det inte samlas is under värmepumpen.

För att bibehålla en hög effekt från luft-luftvärmepumpen, är det viktigt att sköta underhållet. Det finns speciell rengöringsspray för luft-luftvärmepumpar, som hjälper dig att få värmepumpen riktigt ren.

6. Bättre värmespridning i huset

Vi vill också passa på att slå ett slag för Airmoves smarta lösningar för bättre värmespridning, även om det inte på samma sätt är tillbehör till luft-luftvärmepumpen. Luftburen värme hindras av stängda dörrar och trånga passager. I Airmoves sortiment finns värmeflyttare som kan hjälpa dig att få värmespridning mellan våningsplan och in i stängda rum. På så vis kan du utnyttja effekten från din luft-luftvärmepump, och spara ännu mer pengar.

Läs mer om luftvärmepumpar för värme och kyla i hus och villor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här