Oljuden och den höga elräkningen ett minne blott för Stefan

När den gamla poolvärmepumpen la av för tredje gången tog Stefan beslutet att leta efter en bättre lösning. Med målet inställt på att kunna ta det årliga 1:a maj doppet i utomhuspoolen började han researcha efter alternativ. Valet föll på den supertysta Aquaheat Silence Pro Inverter.

Stefan med sin Aquaheat Silence Pro inverter poolvärmepump
Stefan med sin Aquaheat Silence Pro inverter poolvärmepump

När Stefan bestämde sig för att leta efter en ny poolvärmepump valde han att Googla efter alternativ. Efter en runda sökningar föll valet på en återförsäljare i Skåne som tyvärr visade sig ha leveranstider som sträckte sig in i juni. Valet föll då istället på Polarpumpens egna varumärke Aquaheat och modellen Silence Pro Inverter.

Från beställning till leverans har allting fungerat perfekt

– Jag hade googlat rätt mycket på olika poolvärmepumpar och särskilt kollat på hur mycket oväsen de olika modellerna för. Jag landade hos Polarpumpen och efter att ha läst produktblad och researchat ljudvolym och pris så bestämde jag mig. Modellen fanns inne på lager så det hela gick fort. Från beställning till leverans har allting fungerat perfekt så jag är väldigt nöjd och har ingenting att klaga på.

Silence Pro Inverter är en supertyst poolvärmepump!

Stefan var särskilt ute efter en tyst poolvärmepump då han hade tröttnat på det oljud som hans tidigare on off aggregat hade fört under åren. Trots att han inte hade hört talas om varumärket Aquaheat innan så slog han till.

– Jag bedömde er som en stabil leverantör som jag kunde lita på eftersom ni håller på med så mycket annat också. Jag kände mig säker på att ni inte utvecklar något som är dåligt. Priset var dessutom inte alls farligt så det var ingenting att tveka på, det var bara att slå till direkt.

AquaHeat Silence Pro Inverter 9 värmer pooler upp till 45m³

Aquaheat senaste poolvärmepump Silence Pro Inverter är en helt unik värmepump med sin stilrena design. Silence Pro Inverter kommer i en mattsvart finish som sticker ut på marknaden. Silence Pro Inverter kommer i olika effekter för att du ska välja rätt värmepump till din poolstorlek.
Aquaheat senaste poolvärmepump Silence Pro Inverter är en helt unik värmepump med sin stilrena design. Silence Pro Inverter kommer i en mattsvart finish som sticker ut på marknaden. Silence Pro Inverter kommer i olika effekter för att du ska välja rätt värmepump till din poolstorlek.

Stefans poolvärmepump är en AquaHeat Silence Pro Inverter 9 som värmer pooler upp till 45m³. Silence Pro Inverter kommer i en mattsvart finish som sticker ut på marknaden. Modellen finns i effekterna 7kW till 13kW, och är utvecklade för att värma pooler från 30m³ till 65m³.

Poolvärmepumparna från AquaHeat är utvecklade av poolvärmepumpsexperter som verkligen vet vad som krävs för att få mycket värme i poolen under en svensk sommar.

Det som förvånar mig nu är att vattenpumpen för mer oväsen än vad poolvärmepumpen gör. Värmepumpen är fantastisk, både tyst och bra.

– Stefan

Den mycket låga ljudvolymen beror på att Silence Pro Inverter har en patenterad och helt unik fläktdesign som gör att ljudnivån är mycket lägre än på traditionella poolvärmepumpar. Den nya teknologin gör att poolvärmepumpen tar in luft via sidorna och blåser ut luften baktill, istället för på framsidan, vilket minskar ljudnivån avsevärt. Resultatet har fler än Stefan redan kunnat njuta av.

– Grannarna har ju glott lite ilsket på mig de andra åren eftersom en on off maskin för rätt mycket oväsen. Men nu hälsar dom igen haha.

Poolvärmepumpen är för snygg för att gömmas

Den låga ljudnivån är inte det enda som uppgraderats sedan Stefans förra poolvärmepump. Designen på Aquaheat poolvärmepumpen är enligt Stefan så snygg att han nu måste fundera på om han ska bygga om det plank som han tidigare använt för att dölja den förra poolvärmepumpen.

– Det ställer till det lite här hemma nu faktiskt. Jag har allting utomhus, både filter och vattenpumpen, och så har jag låtit poolvärmepumpen stå vid sidan om bakom ett plank som skulle skymma den lite. Men nu tycker jag det är synd att gömma den nya poolvärmepumpen för den ser ju rätt trevlig ut, så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra.

29 grader i poolen lagom till första maj

Varje år har Stefan som mål att ha en 29 grader varm pool lagom till första maj, då det första doppet för säsongen brukar ske. I år, med hjälp av den nya poolvärmepumpen och smart utnyttjande av solens strålar som lyste starkt över Skåne i april, kunde Stefan ta sitt första dopp tidigare än vanligt. Dessutom till en lägre energiförbrukning än tidigare.

– Strömräkningen brukar rusa i höjden den första månaden eftersom den gamla poolvärmepumpen har fått gå non stop för att komma upp i temperatur. Det blir inte billigt. Så i fjol kom jag på att man kan dra nytta av solvärmen under 14 dagar i april för att få en hygglig temperatur i poolen på omkring 15 grader innan jag sätter igång värmen. Så jag gjorde så i år också, och när jag sedan startade poolvärmepumpen gick det som bara den upp i temperatur.

Effektiv poolvärmepump och av solens värme ger snabb värme

Välj pooltäckning för en billigare pool
Med pooltäckning får du minskade utgifter för uppvärmning, eftersom du minskar värmeförlusterna när poolen inte används. Pooltäckning hjälper dig dessutom skydda poolen från smuts, vilket minskar behovet av, och kostnaderna för, rengöring.

Att Stefans pool blev varm så snabbt är ett resultat av att han kombinerade en effektiv poolvärmepump med det energismarta utnyttjandet av solens värme. Genom att hjälpa poolvärmepumpen på traven med hjälp av solen strålar kunde poolen snabbare komma upp i temperatur utan att poolvärmepumpen behövde gå på lika hög effekt som tidigare.

Dessutom har Stefan ett pooltak vilket sänker energiförbrukningen ytterligare genom att minska värmeförlusterna från vattenytan under de stunder då poolen inte används. Pooltaket hjälper dessutom till med att förlänga badsäsongen med flera månader, vilket är något som Stefan och många andra eftersträvar.

Läs mer:

Läs mer om poolvärme och poolvärmepump

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här