hus med luft-vattenvärmepump

Allt fler väljer att installera en luft-vattenvärmepump. Intresset för dessa produkter bara ökar mer och mer för varje år som går. Hur stor är ökningen? Och vad beror detta på?

Den värmepump som ökar mest

Den sammanlagda värmepumpsförsäljningen ökade i Sverige med 8 % det första halvåret 2018. Försäljningen av den specifika sorten luft-vattenvärmepumpar ökade under samma period med hela 17 %, och är den värmepump som ökat mest. (Luft-luftvärmepumpar inkluderas inte i statistiken.)

Varför ökar just luft-vattenvärmepump så mycket?

Så vad är då anledningen till detta? Vi frågade vår expert på luft-vattenvärmepumpar Gustaf Hedström och detta tror han är anledningen:

Många väljer luft-vattenvärmepumpar idag, för att dagens luft-vattenvärmepumpar i många situationer är i princip lika effektiva som en bergvärmepump. Samtidigt är investeringskostnaden för en luft-vattenvärmepump betydligt lägre.

Nya luft-vattenvärmepumpar i butiken

För att möta den ökade efterfrågan, har vi nu också tagit in fler luft-vattenvärmepumpar i vårt sortiment. Luft-vattenvärmepumparna tillhör Fujitsu Waterstage och finns i flertalet olika modeller och storlekar.

Läs mer om Fujitsu Waterstage

Källa: SKVP – Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Läs mer om luft-vattenvärmepumpar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här