Nya Panasonic luftvärmepumpar

Du har väl inte missat de senaste nyheterna från Panasonic?
Panasonics utveckling går hela tiden framåt och nu har de nya maskinerna Panasonic HZ25UKE, Panasonic HZ35UKE, Panasonic Z25UFEAW-1 och Panasonic Z35UFEAW-1 lanserats. De kan alla styras via wifi och har de nya filtret nanoe X, som ger ett ännu renare inomhusklimat.

Panasonic nya flaggskepp HZ

Panasonic har utökat sitt HZ-sortiment med de två nya flaggskeppen Panasonic flagship HZ25UKE och Panasonic flagship HZ35UKE, skillnaden mellan dem är olika kapacitetsnivå.

HZ25 är den mindre modellen, som lämpar sig bäst för att värma ytor på mellan 15-130 m2. Medan den större modellen HZ35 kan värma upp från 15 till 150 m2.

Nya Panasonic Flagship HZ UKE är båda väggmonterade luft-luftvärmepump med hög kapacitet (7,3 kW för HZ25 och 7,75 kW för HZ35) och låg energiförbrukning. Båda har högsta energimärkningen A+++.

Båda enheterna har ett SCOP-värde på drygt 5 (HZ25 har 5,2 och HZ35 har 5,1), vilket betyder att värmepumpens värmeeffekt ger drygt 5 ggr så mycket energi som den förbrukar. Även kyleffekten är mycket energieffektiv, med ett SEER-värde på drygt 7,5 (7,8 för HZ25 och 7,6 för HZ35), som då ger 7 gånger mer energi än vad som förbrukas.

Lägsta ljudnivån på de båda modellerna är så låg som 18 dB(a). Värmepumparna går att styra via wifi, har det mest miljövänliga köldmediet R32 och elförsörjningen till pumpen är valbart mellan utedel och innedel.

Nya Panasonic Z-serie golvmodell

Nya Z25UFEAW-1 och Z35UFEAW-1 från Panasonic är de nya uppdaterade golvmodellerna med bättre effekt, högre energiklass och ett kraftigt luftflöde. Värmepumparna har dessutom Panasonics nya nanoe X filter, använder det mest miljövänliga köldmediet R32.

Panasonic Z25 och Z35 är båda luft-luftvärmepumpar som är anpassade för att monteras nära golvet, likt ett vanligt element. Golvmodellen påminner om ett vanligt element och smälter in bra med resten av inredningen. Detta är den stora fördelen, som gör att många föredrar en golvmodell framför en väggmonterad värmepump.

Z25 är den mindre modellen, som lämpar sig bäst för att värma ytor på mellan 20-125 m2. Medan den större modellen Z35 kan värma upp från 20 till 140 m2, båda har högsta energimärkningen A++.

Båda enheterna har ett SCOP-värde på drygt 4,5 (Z25 har 4,7 och Z35 har 4,6), vilket betyder att värmepumpens värmeeffekt ger drygt 4 ggr så mycket energi som den förbrukar.
Även kyleffekten är mycket energieffektiv, med ett SEER-värde på ca 8 (8,1 för Z25 och 7,8 för Z35), som då ger runt 8 gånger mer energi än vad som förbrukas.

Nya luftreningssystemet nanoe X

Nanoe X är Panasonics nyutvecklade luftreningssystem som producerar tio gånger mer
hydroxylradikaler än vanliga nanoe enheter, vilket gör enheten till ett mycket mer effektivt luftreningssystem, jämfört med tidigare modeller.

Med hjälp av nanoteknik använder sig nanoe X av atomiserade, elektrostatiska vattenpartiklar för att rena inomhusluften. Luftreningen utförs samtidigt som enheten är i drift, oavsett ifall kyldrift eller värmedrift används.

Hydroxylradikaler i luftreningssystemet både tar bort och förebygger vissa virus samt bakterier, som exempelvis svamp, mögel, pollen och andra allergener som finns i inomhusluften. Systemet tar även effektivt bort oönskade odörer (som exempelvis cigarettrök), steriliserar luften och håller vätgasen borta. Den inbyggda avfuktaren förhindrar dessutom nybildandet av bakterier och mögel i luften, vilket ger ett friskare och renare hem.

Läs mer om luftvärmepumpar för värme och kyla i hus och villor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här