polarpumpen och bygghemma

E-handelsbutiken Polarpumpen har fått en ny majoritetsägare i Bygghemma. Polarpumpen har sedan starten 2007 vuxit mycket och är idag en stabil aktör på marknaden med siktet inställt mot norden.

En skjuts i rätt riktning för nordisk expansion

Medgrundare av Polarpumpen Martin Gerre, kommer att förbli VD. Han ser förvärvet som avgörande för att lyfta bolaget till nya höjder.

– “Vi har haft många spekulanter genom åren men Bygghemma är ett starkt bolag och de har vårt fulla förtroende. De har gjort den här resan flera gånger och sitter på både kunskap och erfarenhet som är väldigt värdefull och effektiv inför vår kommande expansion i Norden”, meddelar Martin.

Näthandeln för värmepumpar har Polarpumpen länge dominerat. Detta beror på att man tidigt såg att det fanns en möjlighet att kunna sälja både värmepumpar och installationer på nätet. Ett vinnande koncept som tidigare inte funnits. Nu siktar vi mot den nordiska marknaden och höjer ribban ett steg ytterligare.

Ett ömsesidigt utbyte

Affären innebär inte bara ett extra krafttag för Polarpumpen, även Bygghemma ser stora möjligheter i värmepumpar och att fylla luckor i det egna sortimentet.

– “Bygghemma och Polarpumpens kunder tillhör ofta samma målgrupp. Vi var tidiga med att hitta ett unikt koncept, vilket gör att vi besitter väldigt mycket kunskap inhouse inom ett produktområde som är nytt för Bygghemma. Det gör att vi har ett värdefullt utbyte av varandra och jag tror att vi där har goda utsikter till ett mycket lyckat samarbete”, säger Martin.

Polarpumpen kommer fortsatt att ha sitt huvudkontor och lager i Göteborg och bolagen kommer att drivas vidare som separata bolag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här