Heat-pump Keymark - certifiering för Europa

Det har snart gått ett år sedan vi skrev om den nya europeiska värmepumpscertifieringen – Heat Pump Keymark. Och nu äntligen är den här! 58 värmepumpar med den nya märkningen finns redan ute på marknaden och ett stort antal värmepumpar befinner sig i certifieringsprocessen.

Lättare för kunden med gemensam certifiering

Målet har varit att skapa en enhetlig och tydlig certifiering för värmepumpar i Europa, så att tillverkarna slipper upprepade tester för olika certifieringar i olika länder. Med den mängd av certifieringar som funnits i Europa, har många valt bort certifiering i alla eller vissa länder. Med en tydlig certifiering för hela Europa, hoppas man att fler tillverkare väljer att certifiera sina värmepumpar, så att det blir lättare för kunden att välja en riktigt bra produkt.

Certifiering säkerställer tekniska data

Heat Pump Keymark ställer inga krav på värmepumparnas prestanda, förutom de som redan finns enligt Ecodesign, vilket antytts tidigare. Heat Pump Keymarks testning fokuserar istället på att du som kund ska kunna lita på tillverkarens uppgifter om prestanda. Som kund ska du kunna lita på att uppgifterna i den tekniska specifikationen verkligen stämmer. I certifieringen ingår även årliga inspektioner i tillverkningen av värmepumparna.

Vi ser fram emot att få börja visa upp Heat Pump Keymark på värmepumparna i vår butik.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här