Vi på Polarpumpen har nu fått in luft-luftvärmepumpar och AC från Samsung i vårt sortiment och vill därför ta reda på vad kunder tycker om dem. Då vi ibland gör intervjuer med våra kunder bestämde vi oss för att göra så även denna gång. Här är en intervju med Niklas, som har köpt en Samsung Classic Comfort.

Vad är din upplevelse av Samsungs värmepumpar när det gäller funktion, teknik och design?

”Rent funktionsmässigt tycker jag att den är väldigt smidig och enkel att förstå. Bra pålitlig teknik, även när temperaturen klev ner mot -20. Gillar att både innedel och utedel går tysta. Sedan är innedelen mycket snygg och smälter in bra i vardagsrummet.”

Samsung Classic Comfort är en effektiv luft-luftvärmepump som är utvecklad för att fungera optimalt i nordiskt klimat, där driftsäkerheten kan garanteras hela vägen ner till en utomhustemperatur på -25°c.
Samsung Classic Comfort är en av marknadens med tystgående värmepumpar, med en låg ljudnivå ända ner till 17 db(A), vilket är tystare än en viskning.

Vad är det bästa med din värmepump och varför?

”Med den nya värmepumpen från Samsung sänkte vi vår elförbrukning ordentligt, jämfört med vår förra värmepump som var 10 år gammal. Gillar även designen på den, den smälter in bra.”

Samsung Classic Comfort har en unik triangulär design, med ett bredare inlopp som gör att mer luft kan dras in. Den något ökade bredden och vinkeln på utloppet, extra v-blad och en större fläkt säkerställer att varm luft når ut i varje hörn av ditt boende. Utloppsvinkeln är annorlunda jämfört med konventionella modeller, vilket möjliggör en extra lång kastlängd på luftflödet, med upp till 14 meter.

Trots att värmepumpen är mycket effektiv så tillhör den en av de mindre modellerna som finns på marknaden. Den låga höjden på enbart 261 mm gör värmepumpen optimal att placera på mindre ytor, såsom exempelvis ovanför dörrar.

Finns det något du saknar i din värmepump och varför?

”Kanske Wifi-delen. Inget som är nödvändigt men skulle kunna vara smidigt att ställa ner temperaturen när man är iväg och sedan i god tid på väg hem från semestern kunna justera så att det är behaglig temperatur när man kommer hem.”

Snart kommer integrerad wifi-styrning även till Classic ComfortWifi-styrning är något som många våra kunder efterfrågar. Främst då du kan kontrollera din värmepump från en app på telefon eller surfplatta var och när som helst för att sätta på/stänga av systemet, kontrollera funktionerna och schemalägga driften. Just den här modellen har i dagsläget ingen integrerad wifi-styrning, men det kommer snart att komma mer av den här modellen, där wifi-styrning ingår.
Skulle man köpa en värmepump utan wifi-styrning går det alltid att köpa till det här. vill du ha en likvärdig modell, men orkar inte vänta på att Classic Comfort får integrerad wifi-styrning? Då rekommenderar vi istället Samsung Exclusive Plus, som du hittar här.

Hur kommer det sig att du valde du en värmepump från Samsung?

”Har en släkting som jobbar på Samsung som jag kunde bolla lite tankar och idéer med. Gillade alternativet han tog fram. Sedan har jag stort förtroende för varumärket sedan tidigare tack vare deras mobiltelefoner och tv-apparater.”

Just Samsung är ett mycket starkt varumärke, med många produkter av hög kvalitet inom olika kategorier. Just den höga kvaliteten på produkterna är en av de saker som gjort att vi på Polarpumpen valt att sälja luftvärmepumpar från Samsung, vilket är uppskattat av våra kunder. Här hittar du alla produkter från Samsung som vi säljer.

Om du har erfarenhet av andra värmepumpar sedan tidigare, vilka fördelar ser du med din värmepump från Samsung i jämförelse?

”Framför allt energiförbrukningen. Den andra var ”bara” 10 år gammal men det är stor skillnad. Sedan är den här klart snyggare, gillar att den upplevs mer som en möbel än en stor apparat.”

Den unika triangulära designen gör Classic Comfort bättreVi ser en tydlig trend, där värmepumparna hela tiden blir mer och mer effektiva, men även att de förbättras på andra sätt. Som med den här värmepumpen, där köldmediet är bytt till det mer miljövänliga alternativet R32.
Vi ser även att efterfrågan på värmepumpar med snyggare design hela tiden ökar, vilket tillverkarna har börjat lyssna på och de lyckas i allt större utsträckning att producera snygga värmepumpar, utan att varken kvaliteten eller effektiviteten påverkas negativt.

Vilka vinster har du gjort tack vare installationen av din värmepump, ekonomiska och komfortabla?

”Ekonomiskt så har vi kunnat installera både ett spabad och laddstation till el-bil sedan värmepumpen byttes och vi ligger fortfarande under förra årets elförbrukning. Märker även av en betydligt stabilare värme i huset under vintern.”

Då Samsung Classic Comfort är anpassad just efter det nordiska klimatet värmer den mer i lägre temperaturer och håller på så sätt en jämn temperatur inomhus.
Även om den ekonomiska vinsten är den som syns och märks av mest får man inte glömma de andra vinsterna, såsom ett renare inomhusklimat. Samsung Classic Comfort har ett överlägset luftfilter som håller luften fräsch och enheten ren. Värmepumpen har även automatisk rengöring som förhindrar tillväxt av skadliga mikroorganismer genom att ta bort fukten inuti enheten.

Hur blev installationen?

”Smidig. Punktlig installatör som gjorde ett snyggt jobb.”

Vad kul att du känner dig nöjd med installatören, vi försöker hela tiden utöka vårt nätverk av bra installatörer för att kunna erbjuda installation i hela Sverige.

Tack Niklas

Kunden Niklas är nöjd med köpet av sin Samsung Classic ComfortTack för att vi har fått intervjua dig Niklas. Hoppas du ska fortsätta att känna mycket glädje av din Samsung Classic Comfort kommande vintrar. Men även nu när sommaren kommer och du kan använda dig utav snabbkylningsläget för att kunna svalka av dig inomhus när sommarvärmen bli alldeles för outhärdlig.

Vi ser fram emot vårt samarbete med Samsung. Ska bli intressant att följa vidareutvecklingen av Värmepumparna från Samsung.

Läs mer om luftvärmepumpar för värme och kyla i hus och villor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här